Tårtor

Kokos- och Limetårta

Hej på er! ♥
Det blir lite långt mellan inläggen ibland. Just nu är det för att hela mitt arkiv ska flyttas till min nya blogg.
Som ni vet så har jag berättat att min blogg kommer att flytta snart. Nu är snart!
Just i detta nu så håller teknikerna på att exportera hela mitt arkiv för att vi sedan ska kunna flytta med det.
Den här flytten kommer ha stor betydelse för min- och bloggens framtid. Det är ett riktigt lyft för oss och jag är så himla spänd och glad. Det ska bli så rolilgt när allt är färdigt. Är det någon av er som har lyckats lista ut vart jag ska börja blogga?
Och som om inte det vore nog så ska jag även börja baka i direktsänd radio på Sveriges Radio P4 Örebro.
Jag var på möte där igår och det blev spikat att min första gång någonsin att baka live i radion kommer att vara fredag den 30:e januari. Hoppas att jag kan länka här så att ni kan lyssna. 
Allt detta som händer är värt att firas, inte sant?!
Det tycker i alla fall jag och just därför har jag bakat en tårta! ♥
 
 
 
En Kokos- och Limetårta som är himmelsk.

 
 
 
Denna tårta blev så god att jag blev lite ledsen för att jag inte kan avnjuta hela tårtan själv.
Jag har smakat en liten bit, resten får sambons jobb mumsa på i eftermiddag när jag är på väg till Dalarna.
 
 
 
Så fort allt är ordnat med den nya bloggen så kommer jag att ha en tårtvecka.
Jag har massor med recept som jag måste prova. Längtar!
Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga tårta.
 
 
Tårtbotten:
4 Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Potatismjöl
1 dl Vetemjöl
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver

Gör så här:
Klä en 15 cm springform med bakplåtspapper, höga kanter av papper är ett måste.
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt, ca 10 minuter med elvisp/assistent.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ned det i äggsmeten.
Vänd om försiktigt med en slickepott.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Låt svalna och dela i tre delar, eller frys in som den är.
När den är lite fryst är det mycket enklare att dela den i tre delar.
 
 
Kokosmousse:
1 dl Creme fraiche
1 dl Strösocker
1 dl Kokosflingor
1.5 dl Vispgrädde

Gör så här:
Vispa creme fraiche och strösocker till en tjock, gräddliknande smet.
Vänd ner kokosflingorna och ställ i kylen ett par timmar, helst över natten.
Ju längre den står i kylskåpet ju godare smak kommer den att få.
Vispa grädden hårt och vänd sedan ner den.
Låt stå i kylskåpet med locket på tills du ska använda den.

Lime curd:
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
3 st Lime, rivet skal
1 dl Limesaft
75 g Smör, rumsvarmt

Gör så här:
Vispa upp äggen lätt.
Rör ihop ägg, strösocker, limeskal- och saft i en värmetålig skål.
Ställ skålen i hett vattenbad.
Värm under omrörning tills curden tjocknar.
Ta skålen åt sidan och klicka ner smöret.
Rör ihop en slät kräm.
Häll upp på väl rengjorda burkar.

Curden håller sig ca. 1 vecka i kylskåp.


 
Garnering:
2.5 dl Vispgrädde
1.5 dl Kokos
2 st Lime, rivet skal
 
Gör så här:
Vispa upp grädden.
Finriv limeskalet och blanda det med kokos.

 
Tårtan:
1. Lägg understa botten på ett tårtfat.
2. Bred på ett lager Lime curd och ett tjockt lager Kokosmousse.
3. Gör likadant på nästa botten.
4. Lägg på den sista botten och spackla sedan tårtan med grädden.
5. Strö till sist över kokosblandningen.
 
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
 
 
 
 
Subscribe
Notify of
guest
51 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Erika
Erika
6 years ago

Jättefin tårta, den måste jag prova snart! Hur tror du den gör sig med chokladbottnar?

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Ser gott ut =)

Anonymous
Anonymous
6 years ago

mums

Jasmine
6 years ago

Tårtan ser jättegod ut! Dessutom måste jag beundra dina vackra fat som tårtan serveras på.
Kram

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Ser gott ut!

Anonymous
Reply to  Anonymous
6 years ago

Ja, visst gör det! 🙂

Emma
6 years ago

Ååh, mums!! Älskar kokos, älskar lime – borde ju inte göra annat än att älska den här tårtan då?! 😀

ɑ n n i k ɑ
6 years ago

Super mumsigt 😀

Amanda♥
6 years ago

Den ser jättegod ut! 🙂

Sara
6 years ago

Åh så roligt för dig ! Det är du verkligen värd, ska bli spännande att se vart din blogg ska flytta 🙂 God tårtan ser ut 🙂

Josephine
6 years ago

Mums med kokos. Så fin också! 🙂

Josefine
6 years ago

Åh vad gott!

Frukostfavoriter
6 years ago

Men gud vad god den ser ut!!!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Åh mums! Detta var inspirerande! Kanske tar och gör något sådant för födelsedagsfirandet som väntar i helgen! 🙂

//hundredkitchenstories.blogg.se

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Åh, ser otroligt gott ut! Synd att man är nyttig 😉

THIRIL THAMP
6 years ago

oj, här var det ju livsfarligt att ramla in när det är dags att laga lunch! 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Vad kul! Grattis! Kokosmousse är så himla gott. Längesen jag gjorde en tårta med det. Dags att baka tårta igen. Ska bli spännande att se vart du flyttar bloggen.

Hanna
Hanna
6 years ago

Men åhh, såg riktigt smarrig ut!

tommy
6 years ago

fin tårta =)

MADDISENJ.SE
6 years ago

Mums vad god den såg ut!

Elin
Elin
6 years ago

Tack för härlig inspiration! Gjorde denna tårta i helgen en riktig succés. Kommer absolut att göra om den.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Elin
6 years ago

Tack själv snälla du! Vad roligt 🙂 Kram!

Elinor
Elinor
6 years ago

Gjorde den här till sambons födelsedag men spacklade med youghurtfrosting istället för grädden. Det blev lite väl gräddigt annars. Sen täckte jag med färska jordgubbar – ljuvligt!

Julia
Julia
5 years ago

Hej! Ska man verkligen använda en 15cm form? De är ju supersmå! 🙂 ska baka denna tårtan till min ettårings kalas på lördag så uppskattar svar 🙂 mvh

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej! Ja, precis. Det funkar även med en 20-22 cm, då blir tårtan lite lägre. Om du vill använda en ännu större form, säg en 26 cm så rekommenderar jag att dubbla receptet. 🙂 kram och lycka till. <3

Sofie
Sofie
4 years ago

Ser så god ut!
Funderar på denna på min sons dop, hur många bitar skulle du säga att det är? (när man innan har ätit lunch)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofie
4 years ago

Jag skulle säga att åtminstone 10 personer kan äta av en tårta! Stor kram. <3

Louise
Louise
3 years ago

Hej! Vad är det du har på garneringen, är det också kokosflingor?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Louise
3 years ago

Ja, det är kokos och limeskal! 🙂

Anna
Anna
2 years ago

Funkar det att göra denna tårta dagen före den ska ätas?

Nathalie Asklund
Nathalie Asklund
10 months ago

Bland den godaste tårtan jag gjort !! 😃

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Nathalie Asklund
10 months ago

Vad roligt att höra! <3

Nästa inlägg

Nutellapopcorn

51
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x