
Hej på er!
Har ni haft en fin fjärde advent?
Vi har haft en en jättmysig dag. Var i dalarna över dagen och hjälpte pappa att flytta.
Vi kom hem nu ikväll och åker i övermorgon igen. Men då för att fira jul. Längtar!
Har ni haft en fin fjärde advent?
Vi har haft en en jättmysig dag. Var i dalarna över dagen och hjälpte pappa att flytta.
Vi kom hem nu ikväll och åker i övermorgon igen. Men då för att fira jul. Längtar!

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en av mina favoritkolor.
Nämligen Saffranskola. Denna är så enkel att göra, det tar inte allt för lång tid och den blir SÅ god.
Nämligen Saffranskola. Denna är så enkel att göra, det tar inte allt för lång tid och den blir SÅ god.

Jag är så nyfiken! – Kan inte ni skriva här nedan vilken er absoluta favoritkola är? ♥
Nu ska ni få receptet.
Ca. 25 Kolor.
Seg Saffranskola:
3 dl Vispgrädde
3/4 dl Sirap, ljus
3/4 dl Strösocker
75 g Smör
2 kuvert Saffran (1 g)
3 dl Vispgrädde
3/4 dl Sirap, ljus
3/4 dl Strösocker
75 g Smör
2 kuvert Saffran (1 g)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en vid, tjockbottnad kastrull.
Låt smälta ihop och koka upp på medelhög värme.
Koka kolan till 122-123°C, eller tills den klarar ett mjukt kulprov.
Olja in en brödform och ställ åt sidan.
När kolan nått rätt temperatur häller du upp den i formen och låter stå i rumstemperatur för att stelna.
Skär sedan kolan i bitar och spaketera in i smörpapper.
Blanda alla ingredienser i en vid, tjockbottnad kastrull.
Låt smälta ihop och koka upp på medelhög värme.
Koka kolan till 122-123°C, eller tills den klarar ett mjukt kulprov.
Olja in en brödform och ställ åt sidan.
När kolan nått rätt temperatur häller du upp den i formen och låter stå i rumstemperatur för att stelna.
Skär sedan kolan i bitar och spaketera in i smörpapper.

LYCKA TILL! ♡
Så gott med kola. Funderar på att göra det idag och ge bort i julklapp i små fina boxar. 🙂 <3
Det tycker jag att du ska göra! Jag har ca. 200 kolor kvar att paketera in.. En i smörpapper, en i munnen, en i smörpapper, en i munnen…. 😮
De blev fantastiskt goda, tack! Hur förvarar jag dem bäst? I kyl eller rumstemperatur? /Tove
Gott!
Åh så gott 🙂
mums