


Hej på er fina ni! ♥
Idag är det den åttonde dagen i december månad vilket betyder att ni ska få ett recept av mig.
Och jag kan lova er att era gäster kommer att jubla när de smakar första skeden av denna dessert.
Den är ljuvlig!
Och jag kan lova er att era gäster kommer att jubla när de smakar första skeden av denna dessert.
Den är ljuvlig!

Idag kommer jag nämligen att bjuda er på ett recept på Lingonparafit med Pepparkakskross, och till det serverar jag en himmelsk chokladsås med en touch av ingefära. Dessa tog slut alldeles för fort här hemma så jag måste nog banne mig göra en ny sats i veckan. Om jag gör det så har vi en anledning att bjuda över lite gäster också, och det är alltid trevligt, inte sant?

Nu ska ni få receptet!
Lingonparafit med Pepparkakskross:
2 dl Lingon, tinade eller färska
3 Äggulor
0.5 dl Strösocker
2.5 dl Vispgrädde
Pepparkakor
2 dl Lingon, tinade eller färska
3 Äggulor
0.5 dl Strösocker
2.5 dl Vispgrädde
Pepparkakor
Chokladsås med Ingefära:
2 dl Mjölk
0.5 dl Farinsocker
0.5 dl Sirap, ljus
1.5 tsk Ingefära, malen
75 g Choklad, 70%
0.5 msk Smör
2 dl Mjölk
0.5 dl Farinsocker
0.5 dl Sirap, ljus
1.5 tsk Ingefära, malen
75 g Choklad, 70%
0.5 msk Smör
Gör så här:
Börja med att klä 6 st småbrödsformar/muffinsformar med plastfolie, ställ åt sidan.
Mosa lingonen lätt med en gaffel, låt stå.
Vispa äggulor och strösocker över ett vattenbad på medelhög värme tills smeten tjocknar.
Vänd ner 1.5 dl av de rårörda lingonen och rör om.
Vispa grädden ganska hårt i en bunke för sig.
Vänd ner äggulesmeten i grädden och rör om tills allt är väl blandat.
Av de resterande lingonen strör du några i botten av varje form.
Fördela sedan smeten jämnt i formarna.
Krossa pepparkakor och strö över, vik över lite plastfolie.
Låt stå i frysen över natten.
Mosa lingonen lätt med en gaffel, låt stå.
Vispa äggulor och strösocker över ett vattenbad på medelhög värme tills smeten tjocknar.
Vänd ner 1.5 dl av de rårörda lingonen och rör om.
Vispa grädden ganska hårt i en bunke för sig.
Vänd ner äggulesmeten i grädden och rör om tills allt är väl blandat.
Av de resterande lingonen strör du några i botten av varje form.
Fördela sedan smeten jämnt i formarna.
Krossa pepparkakor och strö över, vik över lite plastfolie.
Låt stå i frysen över natten.
Chokladsås med Ingefära:
Koka upp mjölk, farinsocker, sirap och ingefära.
Tag bort från värmen och rör ner finhackad choklad samt smör.
Rör till en jämn chokladsås.
Ställ svalt över natten.
Koka upp mjölk, farinsocker, sirap och ingefära.
Tag bort från värmen och rör ner finhackad choklad samt smör.
Rör till en jämn chokladsås.
Ställ svalt över natten.

Om ni mot förmodan inte skulle tycka om chokladsås så går det lika bra att äta denna himmelska parafit precis som den är!
LYCKA TILL! ♡
Vad kan man vinna idag?
Ingen aning har jag,
bakar en limpa och äter den me’
Sitter sen och väntar på lyckans fe.
vad mumsigt och vad roligt du presenterar receptet på eller a fiffigt med bilderna 😀
men åhh vad gott det där verkar! så spännande och mumsigt!
Vad gott! Detta ska verkligen testas!
Mm det DÄR såg himmelskt ut!
mums