


Jaha, då är klockan 23.41 och här sitter jag framför datorn.
Att jag inte lär mig att göra alla luckor i förväg.. Men det är inte lika roligt tycker jag.
Detta passar mig bra, att varje kväll sätta mig i lugn och ro med en kopp varm choklad (på pinne) framför mig, helt för mig själv. Det är mysigt! Nog om det, ni ska givetvis få ett recept idag!
Ett recept på en storfavorit hos mig när det kommer till Julgodis!
Att jag inte lär mig att göra alla luckor i förväg.. Men det är inte lika roligt tycker jag.
Detta passar mig bra, att varje kväll sätta mig i lugn och ro med en kopp varm choklad (på pinne) framför mig, helt för mig själv. Det är mysigt! Nog om det, ni ska givetvis få ett recept idag!
Ett recept på en storfavorit hos mig när det kommer till Julgodis!

Nämligen Mörk Chokladtryffel med saltade Jordnötter.
Dessa små godbitar är verkligen hur goda som helst och det är helt omöjligt att endast ta en..
Dessa små godbitar är verkligen hur goda som helst och det är helt omöjligt att endast ta en..

Mörk Chokladtryffel med Jordnötter:
1.5 dl Vispgrädde
45 g Smör
300 g Choklad, 70%
2 dl Jordnötter, salta & hackade
1.5 dl Vispgrädde
45 g Smör
300 g Choklad, 70%
2 dl Jordnötter, salta & hackade
Gör så här:
Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Hacka chokladen och rör sedan ner den i den varma gräddblandningen.
Häll upp i en bakpapperklädd form ca 10×15 cm.
Strö över de hackade jordnötterna.
Låt stå kallt i 1-2 h för att stelna innan du sedan skär tryffeln i bitar.
Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Hacka chokladen och rör sedan ner den i den varma gräddblandningen.
Häll upp i en bakpapperklädd form ca 10×15 cm.
Strö över de hackade jordnötterna.
Låt stå kallt i 1-2 h för att stelna innan du sedan skär tryffeln i bitar.

LYCKA TILL! ♡
Det ser så gott ut! Mjuka och med mycket chokladsmak 🙂
Mumsigt! 😀
Åå vad gott det ser ut att vara! Ska prova receptet senare idag <3
Vad gott!
Hjälp vad gott det ser ut! Hamnar definitivt på julgodislistan!
De ser jätte goda ut och vilka inspirerande bilder du har! 🙂
Brukar tyvärr få problem med att tryffel jag bakar blir för mjuk och tappar formen. Trots att jag haft "smeten" i kyl och frys i ett par timmar, så när jag tar ut den igen för att exempelvis rullar kulor, så tar det bara någon minut innan de börjar bli platta. Har du bra tips för att få dem fastare eller någon aning om vad jag skulle kunna gör för fel?
Tack på förhand
Angelica
ser gott ut 🙂
mums
ser gott ut 🙂