After Eight, Choklad

After eight- rutor

Kladdkakstemat är över för denna gång. Men jag har ett par Kladdkake-recept som jag måste provbaka snarast, så det kommer att dyka upp en kladdkaka då och då. Det jag kommer att ge er recept på idag är ingen kladdkaka. Det är en botten gjord av kaksmulor och smör, sedan är det en Choklad- och after eight tryffel. 
 
 
 
 
Dessa bitar är livsfarliga. De är syndigt goda och försvinner innan man ens hinner ställa ned kakfatet på bordet.
 
 
 
Det är även väldigt enkelt att göra dessa after eight- rutor Läs receptet så förstår ni nog. 🙂
 
After eight- rutor:
250 g Chocolate chip cookies
65 g Smör, rumsvarmt

100 g Mörk Choklad
100 g Mjölkchoklad
200 g After eight
1 3/4 dl Vispgrädde
1/4 dl Mjölk
50 g Smör
+ Valfri garnering
 
Gör så här:
 Börja med att klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper.
Mixa kakorna i en matberedare och rör sedan ihop smulorna med det mjuka smöret.
Tryck ut massan i formen till en tunn botten.
Låt stå i kylskåpet medan du gör tryffeln.

Smält ihop chokladen med after eight, grädde, mjölk och smör – på låg värme.
Häll tryffeln över den kalla botten och låt svalna.
Garnera med någon form av strössel om så önskas.
När formen har svalnat så ställer du den i kylskåpet i minst 3 h. 
Skär sedan i bitar! 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christer
9 years ago

Älskar After eight! Detta recept ska provas, tack!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Går den frysa?

JUNITJEJ
9 years ago

Mums, vad de ser goda ut!

Anonymous
Reply to  JUNITJEJ
9 years ago

Ja, visst gör de!! 🙂

emma
9 years ago

ser gott ut 😀

Sanna
9 years ago

Men mums! Detta måste jag testa!!!!

Kamilla
9 years ago

Gud vad det ser himla gott ut!!! Dessa ska jag verkligen testa göra!

Frida Gerebrink
9 years ago

Ser ju kalasgoda ut! Jag grunnar bara lite på vad du brukar ha för formar till alla dina olika kakor/bakelser!? Har du jättemånga i olika storlekar? Har du några du kan tipsa om? 🙂

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Mummms

Frida Gerebrink
9 years ago

Vad kul att se dig på förstasidan på Blogg.se gällande chokladens dag idag 🙂

När Annie fotograferar i Kalifornien
9 years ago

Jisses så saftiga och goda dem ser ut!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Ååååh vad gott! Fantastiskt fina också! 😀

//hundredkitchenstories.blogg.se

AnnaPanna
AnnaPanna
9 years ago

Hej! Har gjort dessa ikväll och väntar på att få skära upp dem, de är mycket mjukare än jag hade förväntat mig faktiskt. De har stått i ca 6 timmar nu och känns mjuk när jag trycker. Men jag tänkte fråga, hur förvarar du dem? I kylen antar jag, men inte staplade på varandra? Älskar din blogg 😀 kommer definitivt att testa flera recept.
Jag älskar allt som smakar mint, och brukar göra vanliga "kärleksmums" med pepparmintarom och strössel istället för kokos. Super smarrigt!

Erika
Erika
8 years ago

Dessa tänkte jag prova men undrar om du tror att de kan frysas? Mvh Erika

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Erika
8 years ago

Hej! Ja, det funkar att frysa dem. Låt de tina i rumstemperatur. Kram.

Nästa inlägg

Fridas snabba Kladdkaka

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x