

När det kommer till vita kladdkakor så föredrar jag kladdkakor som inte rinner. Men det är så klart en smaksak!

Ljus kladdkaka med Vit Choklad:
150 g Vit choklad
100 g Smör
2 ägg
1 dl Strösocker
0.5 tsk Vaniljsocker
1 3/4 dl Vetemjöl
0.5 tsk Bakpulver
150 g Vit choklad
100 g Smör
2 ägg
1 dl Strösocker
0.5 tsk Vaniljsocker
1 3/4 dl Vetemjöl
0.5 tsk Bakpulver
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Bryt hälften av chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme.
Vispa ihop ägg och strösocker snabbt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljcosker i en bunke för sig och sikta sedan ner det i äggblandningen.
Rör ihop en jämn smet och tillsätt sedan smöret.
Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
Häll smeten i en bakpapperklädd form (15×15 cm).
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt kakan svaln aoch skär sedan i rutor.
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Bryt hälften av chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme.
Vispa ihop ägg och strösocker snabbt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljcosker i en bunke för sig och sikta sedan ner det i äggblandningen.
Rör ihop en jämn smet och tillsätt sedan smöret.
Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
Häll smeten i en bakpapperklädd form (15×15 cm).
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt kakan svaln aoch skär sedan i rutor.

LYCKA TILL! ♡
Hej tack för alla dina fina recept! Dwt här ser super gott ut. Kan man ha den där kladdkakan i en vanlig rund form och i såfall ändrar man nåt med tid och sånt då?
Låter gott, och superfina bilder! 🙂 Du är duktig!
Tack snälla du! 🙂 kram på dig.