Hej på er fina ni! ♥
Hoppas att allt är bra med er. Med mig är det bra! Jag har haft fullt upp den senaste veckan, därför har det ekat tomt på bloggen. Men nu har jag fått mitt schema på jobbet, så nu är det enklare att planera in bakningen i vardagen igen. Och denna vecka är det kladdkakor som gäller! Det är ju Kladdkakans dag på fredag, så jag laddar upp med lite olika kladdkakor här på bloggen.
Först ut är denna fantastiskt goda Daimkladdkaka.
Denna kladdkaka är superenkel att svänga ihop och det går fort. Det bästa med denna kaka är att den är perfekt kladdig med sega kanter och bitar av daim i hela kakan. Det är en av mina absoluta favoriter!
Denna kladdkaka är superenkel att svänga ihop och det går fort. Det bästa med denna kaka är att den är perfekt kladdig med sega kanter och bitar av daim i hela kakan. Det är en av mina absoluta favoriter!
Nu ska ni få ta del av receptet på denna ljuvliga kaka.
Daimkladdkaka:
150 g Smör
3 Ägg
2.5 dl Strösocker
1 krm Salt
2 dl Vetemjöl
3/4 dl Kakao
1.5 tsk Vaniljsocker
2 Dubbeldaim
150 g Smör
3 Ägg
2.5 dl Strösocker
1 krm Salt
2 dl Vetemjöl
3/4 dl Kakao
1.5 tsk Vaniljsocker
2 Dubbeldaim
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smörj en rund springform, ca 20 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg och strösocker tills du fått en jämn smet, dock inte luftigt.
Blanda vetemjöl, salt, kakao och vaniljsocker i en bunke för sig.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd om.
Tillsätt smöret och rör ihop en jämn smet.
Grovhacka daimen och vänd ner i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.
Servera gärna med färska hallon och grädde eller vaniljglass om så önskas.
LYCKA TILL! ♡
Provade den här idag, blev god men tycker de skulle varit mer daim! 🙂
Lät helt underbart gott!
Mumma
Åh bästa kombon! =)
Åh, så underbart gott det ser ut 🙂
Låter supergott! Kanske kollegorna ska få smaka denna på fredag!:)
Jag älskar kladdkaka. Tack för receptet!
Ser gott ut 🙂
åh, vad gott det ser ut!! Måste verkligen testa!!
Mums, den ser god ut! Dessutom inspireras jag av dina fina bilder. 🙂
Kram
gud vad gott!
Ser otroligt gott ut, får definitivt ge mig på att testa det!!
Vad gott det ser ut!
Wow, ser mumsigt ut. 🙂
Oj oj oj, suktas rejält! Den ser så kladdig ut, mums. Hade du den verkligen inne i 20 min? 🙂 Lovely. Ska prova?
Åh vad gott, tack för tipset:)
Åhh såå himla gott det ser ut!!:)
Det där ser verkligen helt fantastiskt gott ut! Mums! 😀 Kram
mums
Ja, precis så!
Ett litet extra tips, byt ut den vanliga daimen mot mintdaim det blir helt underbart gott!
Kram
Ja, man kan ju byta ut den mot precis vad som helst egentligen! Tack söta du. Kram 🙂
Blir underbart sugen på att göra denna! Tack för receptet :))
Men åhhh så himla gott det där lät!!
Så gott!!
Åh vad gott!!!
Åh vad gott!!!
Jaaa!! 🙂
ser sjukt gott ut 😀
Detta kan väl bara inte gå fel? MUST TRY
Detta kan väl bara inte gå fel? MUST TRY
Detta kan väl bara inte gå fel? MUST TRY
Precis så!! Det tycker jag att du ska! 🙂
åh så gott !!
Ja, eller hur!! 🙂
Hej måste det vara en 20 cm. Jag har bara en 24, gör det någonting?
Åh detta kan jag tänka mig är riktigt gott! Måste verkligen pröva någon dag 🙂 ha en fortsatt fin kväll. kram
Ja det tycker jag att du ska göra! 🙂 Tack detsamma. Kram