Kladdkakor och Brownies, Nutella

Kolabrownies med Nutellagömma

Hej på er fina ni!
Jag vill börja med att tacka er alla för nomineringarna till Matbloggspriset ”Folkets val”.
Jag är en av de 10 finalisterna och om ni vill att vi tillsammans ska nå hela vägen fram så röstar ni på mig här.

På tal om annat så har jag varit ute nästan hela dagen idag vilket har varit underbart. Det är väldigt kallt ute, höstlöven blåser runt på marken och alla dess färger är så fina. Det är så vackert ute nu. Vad passar då bättre än att packa ner mina brownies i en picknickkorg och gå ut i naturen för att fota dem?
 
 
 
Jag älskar att fota i naturen, det blir så fina bilder. 
Dessa bilder blev verkligen höstinspirerade.
 
 
 
Dessa ljuvliga Brownies är bakade på Farinsocker, vilket ger dem en kolaaktig smak.
De är supergoda bara som de är, men jag valde att denna gång trycka ner Nutella i smeten innan jag ställde formen i ugnen. De är syndigt goda. Ni bara måste baka dessa om ni gillar Nutella- och/eller kladdiga brownies.
 
 
 
Nu ska ni få receptet på dessa himmelska Brownies.
 
 
Kolabrownies med Nutellagömma:
150 g Smör
3.5 dl Farinsocker
1 1/4 dl Philadelphiaost
2 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
4 msk Nutella

+ 2 dl Nutella
 
Gör så här:
Börja med att klicka ut 2 dl Nutella på ett bakplåtspapper till 12 ”klickar”.
Lägg sedan in pappret med nutella i frysen och låt frysa medan du bakar kakan.

Sätt ugnen på 175°C.
Klä en ugnssäker form med höga kanter (ca 35×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelhög värme tills det blir gyllenbrunt, häll det sedan direkt i en stor bunke.
Tillsätt philadelphiaost och farinsocker – vispa i ca 2 minuter i bakmaskin eller med elvisp tills smeten blivit fluffig.
Tillsätt sedan äggen och vaniljsockret, vispa till en slät smet och rör sedan ner nutellan.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd om med en slickepott, rör försiktigt ihop en slät smet.
Häll smten i formen.
Tag ut nutellan ur frysen och trycker ner bitarna i formen med jämna mellanrum.
Släta över nutellabitarna med hjälp av en slickepott.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, prova med en sticka (som ska vara torr) där det inte är nutella.

Låt svalna helt innan du lyfter ur kakan ur formen och skär i bitar.
 
 
 
När du sedan skär i kakan så kommer nutellan fram som gömmor i bitarna. 
Och vem blir inte glad av en sådan överraskning? 🙂
 
 
 
Jag blir i alla fall väldigt glad av goda kakor med små överraskningar, så jag har redan ätit två stora bitar. ♥
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
Subscribe
Notify of
guest
44 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linn Frykholm
Linn Frykholm
5 years ago

Man man göra dem utan Philadelphia ost, eller blir det inte bra? 🙂

Linn Frykholm
Linn Frykholm
5 years ago

Man man göra dem utan Philadelphia ost, eller blir det inte bra? 🙂

Jennifer
6 years ago

Wow! De ser himmelskt goda ut 🙂

jessica
6 years ago

ska definitivt baka dess imorgon! ser ju gudomliga ut!

Anonym
Anonym
6 years ago

Vart är dina skor ifrån som man ser på en bild? Så fina tycker jag.

Anonymous
Reply to  Anonym
6 years ago

Jag tror att de kommer från DinSko! 🙂 Kram

Anonymous
Anonymous
6 years ago

gud så smarrigt!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Åh vad goda de se ut att vara och vilka fina bilder! 🙂

vera
6 years ago

Gud var gott det ser ut, nutellan verkar göra dom sådär härligt mjuka i mitten 🙂

Sussi
6 years ago

Jisses vad gott. 😀

Anonymous
Reply to  Sussi
6 years ago

Ja, superdupermegagott 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Vilka fantastiskt fina bilder och så goda de ser ut! 🙂

Mlie -Tävling på bloggen-
6 years ago

Under bara bilder, verkligen helt underbara och nu blev jag även sugen på att baka X)

Anonymous
Reply to  Mlie -Tävling på bloggen-
6 years ago

Baka på vetja! Tack snälla du. Kram

Carina
Carina
6 years ago

De ser supergoda ut. Funderar bara på hur du skär dem? Blir det bara 12 bitar, där varje bit har en nutella klick? Eller flyter nutellan ut jämt i kakan, så man inte behöver tänka på hur man skär?

Sofia
6 years ago

Åhh så gott haha 😀 Skulle lätt vilja ha såna nu liksom haha 😀

Olivia
6 years ago

Ååh vad gott det ser ut!

Dejan
6 years ago

Asså detta ser för gott ut!!!!!

Anonymous
Reply to  Dejan
6 years ago

Det ÄR för gott!! 😉

Theresa
6 years ago

Har suttit och kollat i din blogg halva dagen och är riktigt sugen på att baka nu! Har hittat så mycket roliga recept jag vill prova! Jättefina bilder tar du också och så hey – du var visst också en Örebro-tjej! Kul! 🙂

Sandra
Sandra
6 years ago

Wow vad gott det ser ut 🙂

Madeleine
6 years ago

Åh de här ska jag prova! Ser jättegott ut. Lycka till i tävlingen, du skulle verkligen förtjäna att vinna 🙂

Anonymous
Reply to  Madeleine
6 years ago

Tack snälla du! En fin tredje plats blev det i alla fall ☺️

Helena Rahlenius
6 years ago

Mmm dessa måste testas !
Snyggt att fota ute 🙂
Följer din blogg och du bakar så mycket gott och tar underbara bilder !!
Kram

Frida Gerebrink
6 years ago

Det känns som att du känner mig. Jag är ett stort chokladmonster som ääälskar nutella. Det här kommer passa perfekt till fikat jag ska bjuda på i helgen 🙂

jessica
6 years ago

vill bara säga att jag bakade dessa idag, och de var utsökta!

Nicole
6 years ago

Oh vilka fina och rustika bilder du har tagit 🙂 Ser jätte gott ut!

Vendela
6 years ago

Vilka fina bilder! 🙂

Anna [foto]
6 years ago

underbara bilder 🙂

Elin
6 years ago

Vilka härliga bilder! Och de såg ljuvligt goda ut! 🙂

Madeleine
6 years ago

Åh de här ska jag prova! Ser jättegott ut. Lycka till i tävlingen, du skulle verkligen förtjäna att vinna 🙂

Emmy
6 years ago

SMÄLTER här borta åh vad goda de ser ut!!

Linn Frykholm
Linn Frykholm
5 years ago

Man man göra dem utan Philadelphia ost, eller blir det inte bra? 🙂

Cecilia
5 years ago

Hej!
Ser underbart goda ut! Blir ett bak av dessa godbitar!
Har en liten fråga bara! Funkar det att frysa dessa brownies?

Nästa inlägg

Matbloggspriset - Folkets Val 2014

44
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x