Jag har fått så oerhört mycket bra feedback på både mina Dumlesnittar och After eight- snittar, så jag tänkte att jag fortsätter i samma spår med ännu en variant. Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilka som är godast. Alla är verkligen livsfarliga!
Detta är, som ni ser, Pollysnittar. Så goda att jag inte vet vart jag ska ta vägen..
Det bästa med alla snitt-kakor är att de är väldigt lätta att baka, de krävs ingredienser som alltid finns hemma och de går fort att baka dem. Jag har hunnit baka en hel del kakor nu på morgonen innan jag ska iväg till jobbet.
Nu ska ni få receptet på dessa himmelska kakor! 🙂
Sega Polly-snitt:
150 g Smör
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
+ Polly
150 g Smör
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
+ Polly
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom pollyn till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Tryck ner Polly i längderna↓
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom pollyn till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Tryck ner Polly i längderna↓
–
Kakdegen kommer att flyta ut en aning i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Kakdegen kommer att flyta ut en aning i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
–
När du tagit ut plåten ut ugnen – dra då med en gaffel genom pollyn försiktigt, så att den “öppnar sig”.
Låt sedan svalna lite innan du skär dem i snitt.
När du tagit ut plåten ut ugnen – dra då med en gaffel genom pollyn försiktigt, så att den “öppnar sig”.
Låt sedan svalna lite innan du skär dem i snitt.
♥
LYCKA TILL! ♡
Det ser sjukt gott ut:)
Ser riktigt goda ut! Men har du tips på något annat man kan ha istället för polly, dumle och after eight? Tycker alla verkar goda men skulle vilja ha ännu mer inspo!
Tack för en bra blogg! 🙂
Åh vad gott!
Vad duktig du är på att baka! (Ville bara säga att du gick ju i min klass förut på John Bauer It -Media i Örebro det första året) Såg att bloggerskan Egoina hade bakat efter ditt recept o då såg jag en bild på dig och upptäckte att det var du! Du bakar så mycket goda saker 🙂 Hoppas att allt är bra med dig och lycka till i framtiden/Johanna
Ännu ett bra inlägg från dig!
Åh ser så gott ut, och vilken superhärlig blogg! 😀
De blev SÅÅÅÅÅ goda!! Måste gå igenom varje litet recept du har och bara baka och baka, underbar blogg!
Ååh! Så himla roligt att höra! Tusen tack snälla du. Kram på dig, ha en fin dag. 🙁
Toms Pollysnittar var nya för mig och de smakade
verkligt gott
Tack för receptet Bara att ge sig ut att söka Polly
Bakade dem och la upp på min blogg. Receptet blev superbra och hela satsen gick åt när jag tog med dem till mitt möte! Tack som alltid för bra recept och vackra bilder 🙂
Helt ofattbart goda kakor. Jag och mina gäster åt upp alla direkt! 🙂 smaskens och tack snälla du för att du delar med dig i en trevlig blogg.
Kan man frysa in dessa kakor? 🙂
Absolut! 🙂