Är det någon chokladbit som jag inte skulle klara mig utan så är det Snickers.
Ni vet säkert sedan innan att Snickers är min favorit. Och här om dagen när jag var och handlade så såg jag att affären hade snickers i storpack till ett pris som jag inte kunde stå emot. Så jag köpte hem massa snickers.
Och tur var väl det för de kakorna som ni idag kommer att få receptet på är gudomliga.
Och tur var väl det för de kakorna som ni idag kommer att få receptet på är gudomliga.
Jag är så trött på att inte vår kamera kommer någon gång. Nu har jag fotat med min extralins till telefonen hur länge som helst, och jag bara längtar tills jag får fota med en riktig systemkamera igen. Jag känner mig inte nöjd med bilderna när jag fotar med linsen, men det får vara så nu faktiskt. Jag vill ju fortfarande dela med mig av recepten till er! Men snart så kommer jag dela med mig av toppenfina och skarpa bilder igen! 🙂
Även fast inte bilden är så fin så kan ni väl fortfarande se hur gott dessa kakor smakar? Mums!!
Snickers- & Chocolate chip cookies:
125 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Farinsocker
1 stort Ägg
1 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
2 dl Mörk choklad, hackad
2 dl Snickers, hackad
125 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Farinsocker
1 stort Ägg
1 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
2 dl Mörk choklad, hackad
2 dl Snickers, hackad
Gör så här:
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker x2 ljust och luftigt.
Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa ihop till en jämn smet.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke för sig.
Tillsätt mjölblandningen i smörsmeten och arbeta ihop en smidig deg.
Jobba in choklad och snickers för hand.
Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
–
Sätt ugnen på 175°C.
Skopa upp jämnstora bollar av deg och lägg på plåten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna en stund på plåten innan du flyttar över dem till ett avsvalningsgaller.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker x2 ljust och luftigt.
Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa ihop till en jämn smet.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke för sig.
Tillsätt mjölblandningen i smörsmeten och arbeta ihop en smidig deg.
Jobba in choklad och snickers för hand.
Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
–
Sätt ugnen på 175°C.
Skopa upp jämnstora bollar av deg och lägg på plåten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna en stund på plåten innan du flyttar över dem till ett avsvalningsgaller.
VARNING: Dessa är beroendeframkallande! ♥
LYCKA TILL! ♡
vilken dröm till eftermiddagskaffet när ögonen börjar bli tunga!
Vad menar du med x2?
Strösocker och farinsocker menar hon nog.
Precis!
Men åååh så gott det ser ut, som allt på din blogg! 😀
Jättehärliga och fina bilder!
Vore så himla snällt om du ville kolla in min blogg! Och kolla jättegärna in en sida jag rekomenderar i mitt senaste inlägg!
Kram!♥
Tack snälla du! Ha en fin kväll. Kram
Det där vill jag testa! :))
Kolla gärna in felimeli.blogg.se oxå
Åå, snickers som är så gott! Fina bilder också!
Mmm så gott!
Ser super super gott ut!!! 😀
Kolla gärna in min blogg där jag skriver om mode, fotografi, min vardag och mycket mer! 🙂
Just love your blog! 😀 Provade ditt recept på kärleksmums, kan vara det godaste receptet jag provat. Finns sparat i min receptsamling nu 🙂 Sluta aldrig blogga!
Hej Frida! Tänkte på en sak när du skriver Vispa smör och socker x2, vad menar du då?
Tacksam för svar!
/Linda
Jag menar då både Strö- och Farinsocker! 🙂 Kram på dig!
ungefär hur många kakor blir det av den här satsen? 🙂
ungefär hur många kakor blir det av den här satsen? 🙂
Hej! Jag provade att baka dessa kakor, de blev sååå goda men blev inte alls så tunna och fina som dina. Mina blev nästan fingertjocka. Hur får kakorna att bli så platta? 🙂
Hej! Du kanske gjorde större bollar än mig. Gör mindre bollar eller platta till dem en aning.