
Ni som har följt mig på Bloggen & Instagram länge vet att jag håller hårt i mitt hemliga recept på Chokladbollar.
Nu är det så att jag har satt ihop ett nytt recept. Ett recept som till och med blev godare än mitt hemliga som jag har utvecklat under flera års tid?!
Så bara för att dessa Nutellabollar är min vision av himlen så tänkte jag dela med mig av receptet till er.
Ni kommer aldrig någonsin göra andra chokladbollar efter ni provat dessa. De är att dö för, bokstavligen.
Nu är det så att jag har satt ihop ett nytt recept. Ett recept som till och med blev godare än mitt hemliga som jag har utvecklat under flera års tid?!
Så bara för att dessa Nutellabollar är min vision av himlen så tänkte jag dela med mig av receptet till er.
Ni kommer aldrig någonsin göra andra chokladbollar efter ni provat dessa. De är att dö för, bokstavligen.

Men till kalas och andra roliga evenemang är det fint med lite färg också!


Lova mig att skriva vad ni tycker om mina Nutellabollar ifall ni provbakar dem, okej? 🙂
Ingredienser:
200 g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
6 msk Oboýpulver
1 dl Nutella
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn – efter behov så klart
–
Pärlsocker/Kokos/Strössel
200 g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
6 msk Oboýpulver
1 dl Nutella
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn – efter behov så klart
–
Pärlsocker/Kokos/Strössel
Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
–
Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
–
Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.
–
Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet.
Går även utmärkt att frysa.
Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet.
Går även utmärkt att frysa.

De är himmelska.
LYCKA TILL! ♡
Hejsan!! Det är ju väldigt mkt socker i dessa bollar dom blir inte för söta?? Tänkte på både strösocker, oboy och nutella
Men så smarrigt de lät! Hur många blir det på ett ungefär?
Mums 🙂
Ja, verkligen!
Hej! Verkar supergott delar detta på min blogg om de är okej? Din blogg är länkad i inlägget
Det ÄR supergott vill jag lova! Ja, självklart. Ska genast kika in på din blogg. Kram på dig 🙂
Men då ska jag prova att göra dom efter ditt recept innan jag börja exprementera =). Det är så att jag tål inte så mkt socker längre pga GBP op så därför fråga jag sånt här innan jag gör något där jag tycker det är mkt socker.. Tackar för svaret och jag lovar att du ska få veta vad jag tyckte om dom när jag har gjort dom..
Kram Chrillan
Gjorde dessa förra veckan….blev supergoda ☺. Hela familjen tyckte mycket om dem. Detta ska göras igen!!! Muuuums!!!
Åh, vad roligt att ni tyckte om dem! 🙂 Kram på dig!
åhh vad jättegott det såg ut!!
Det är precis vad det är!! 🙂
gud vad gott 🙂
Jaaa! 🙂
Låter gott 😉 men jag kan inte äta kakao , har du något tips vad ska jag sätta istället för kakao ?
Hejsan!! Det är ju väldigt mkt socker i dessa bollar dom blir inte för söta?? Tänkte på både strösocker, oboy och nutella
Dessa ska jag testa att göra nu 🙂 måste bara få säga, vilken fin blogg Du har. Här ska jag kolla mer, jättefina bilder och bra beskrivet!! Man blir jättesugen på att baka, när man går in här 🙂
Tack snälla, rara du! Vad glad jag blir 🙂 ha en toppenfin kväll! Kram på dig.
Åh!! Måste prova dessa! På tisdag blir det testingtesting!
Åh det ser såå gott ut! 🙂
Hej, jag provade dem här igår var super goda!! men jag tänkte med nutellan skulle man kunna göra utan nutella och bara ha alla andra ingredienser. jag har släkt som är allergisk mot nötter.
Hej! Vad roligt att höra att du gillade dem. Ja, ha i 3-4 msk starkt kaffe istället! 🙂 kram.
Jag som skulle börja nya slanka linjen efter semestern men det hrm sket ju sig monumentalt redan nu… Nutella är Guds gåva till gottegrisar! Tack för recept Frida 🙂
De var verkligen himmelska! Så goda att jag var tvungen att göra ett eget inlägg om dem på min blogg! *mums*
Se inlägget här: http://bit.ly/1uVr1WD
Helt underbart recept! 🙂
Hur många bollar blir det på ett ungefär om man gör de "små"?
Dessa låter helt fantastiska! Jag har dock ingen oboy hemma. Går det att ersätta oboyen på något sätt? Tack för en fin blogg! =)
Om du fryser dem, lägger du på strössel/socker/kokos när du tinar dem då?
Ser gott ut men inget för en nötallergiker. Har en dotter som är det så detta är inget för henne.
Gjorde dom nu idag, hade inte alla ingredienser hemma, som då oboy, så tog lite extra kakao och vaniljpulver. Och tyckte de blev lite torrt så hade i 3-4 msk kaffe också! Otroligt gott!!!
nötallergiker här!
Tror du man kan ha i marabou mjölkchoklad istället? 😉
[…] Posted on februari 5, 2015 by fashionbyidag Nutellabollar – bilder och recept HÄR! […]
Hej! Jag testade dina Nutellabollar idag och jag måste bara säga att dem blev helt fantastiskt goda 🙂 Jag kommer absolut kika in fler gånger på din blogg för att hitta smaskiga recept! Jag länkade till din blogg så hoppas att mina läsare kikar in hos dig i fortsättningen 😉 Ha en härlig kväll!
Helt amazing var dessa ljuvliga skapelser!!!! Tack för receptet!
Vad roligt att höra! Tack själv snälla du! 🙂 Kram.
Hej! Bakade dessa igår men gjorde på ett annat sätt, gjorde egna bollar av nutellan och la deg över dem blev jätte gott!
Mums! 🙂
Hej! Hur många bollar blir de ungefär? 🙂
Det blir måååånga! Ca. 30 ”normalstora” 🙂
Bollarna gjorde succé på jobbet i dag, tack för recept 🙂
Mina blev inte kladdiga alls, kanske tog för mycket havregryn (13 dl) eller nåt annat som kan ha gått fel?
För mycket havregryn är det ju inte. Men krossades havregrynet ordentligt? 🙂 kram!
Tack för tipset
Tag bort oboý och tillsätt lite extra nutella! Samt någon extra dl havregryn då! Kram & Lycka till!
Dem vart goda men skulle behövas mer nutella
Hej! Bakade dina nutellabollar idag och dom är supergoda!! Men hur får du pärlsockret att fastna på dina bollar?! Det funkade inte alls bra för mig. Mina nutellabollar är nästan ”nakna”
Mina blir ganska mjuka och kladdiga, fastnar nästan mer pärlsocker än nödvändigt på mina.. Kanske blev dina lite för torra? Kram!
Hur får du ditt pärlsocker att fastna ? På mina var det helt omöjligt
Oj såg inte att du hade svarat 🙂 jaggjorde precis som det stod i receptet! Men får testa igen! Kram