Chokladbollar

Nutellabollar


Ni som har följt mig på Bloggen & Instagram länge vet att jag håller hårt i mitt hemliga recept på Chokladbollar.
Nu är det så att jag har satt ihop ett nytt recept. Ett recept som till och med blev godare än mitt hemliga som jag har utvecklat under flera års tid?!
Så bara för att dessa Nutellabollar är min vision av himlen så tänkte jag dela med mig av receptet till er.
Ni kommer aldrig någonsin göra andra chokladbollar efter ni provat dessa. De är att dö för, bokstavligen.
Favoriten att rulla bollarna i för min del är Pärlsocker & Kokos. 

Men till kalas och andra roliga evenemang är det fint med lite färg också!

Vilken är din favorit att rulla Chokladbollar i?

Lova mig att skriva vad ni tycker om mina Nutellabollar ifall ni provbakar dem, okej? 🙂
Ingredienser:
200 g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
6 msk Oboýpulver
1 dl Nutella
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn – efter behov så klart

Pärlsocker/Kokos/Strössel
Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.

Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.

Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet.
Går även utmärkt att frysa.
Såhär kladdiga och mjuka blir dem när de stått framme en stund i rumstemperatur.
De är himmelska.
 
LYCKA TILL! ♡
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

55 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Chrillan
Chrillan
9 years ago

Hejsan!! Det är ju väldigt mkt socker i dessa bollar dom blir inte för söta?? Tänkte på både strösocker, oboy och nutella

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Men så smarrigt de lät! Hur många blir det på ett ungefär?

ɑ n n i k ɑ
9 years ago

Mums 🙂

Anonymous
Reply to  ɑ n n i k ɑ
9 years ago

Ja, verkligen!

Angelina Linda Martina
9 years ago

Hej! Verkar supergott delar detta på min blogg om de är okej? Din blogg är länkad i inlägget

Anonymous
Reply to  Angelina Linda Martina
9 years ago

Det ÄR supergott vill jag lova! Ja, självklart. Ska genast kika in på din blogg. Kram på dig 🙂

Chrillan
Chrillan
9 years ago

Men då ska jag prova att göra dom efter ditt recept innan jag börja exprementera =). Det är så att jag tål inte så mkt socker längre pga GBP op så därför fråga jag sånt här innan jag gör något där jag tycker det är mkt socker.. Tackar för svaret och jag lovar att du ska få veta vad jag tyckte om dom när jag har gjort dom..

Kram Chrillan

Louise Strandberg
Louise Strandberg
9 years ago

Gjorde dessa förra veckan….blev supergoda ☺. Hela familjen tyckte mycket om dem. Detta ska göras igen!!! Muuuums!!!

Anonymous
Reply to  Louise Strandberg
9 years ago

Åh, vad roligt att ni tyckte om dem! 🙂 Kram på dig!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

åhh vad jättegott det såg ut!!

Anonymous
Reply to  Anonymous
9 years ago

Det är precis vad det är!! 🙂

Anonymous
Anonymous
9 years ago

gud vad gott 🙂

Anonymous
Reply to  Anonymous
9 years ago

Jaaa! 🙂

Inger
Inger
9 years ago

Låter gott 😉 men jag kan inte äta kakao , har du något tips vad ska jag sätta istället för kakao ?

Chrillan
Chrillan
9 years ago

Hejsan!! Det är ju väldigt mkt socker i dessa bollar dom blir inte för söta?? Tänkte på både strösocker, oboy och nutella

Maria
Maria
9 years ago

Dessa ska jag testa att göra nu 🙂 måste bara få säga, vilken fin blogg Du har. Här ska jag kolla mer, jättefina bilder och bra beskrivet!! Man blir jättesugen på att baka, när man går in här 🙂

Anonymous
Reply to  Maria
9 years ago

Tack snälla, rara du! Vad glad jag blir 🙂 ha en toppenfin kväll! Kram på dig.

Josephine
9 years ago

Åh!! Måste prova dessa! På tisdag blir det testingtesting!

Kajsa-Stina
9 years ago

Åh det ser såå gott ut! 🙂

Madde
9 years ago

Hej, jag provade dem här igår var super goda!! men jag tänkte med nutellan skulle man kunna göra utan nutella och bara ha alla andra ingredienser. jag har släkt som är allergisk mot nötter.

Anonymous
Reply to  Madde
9 years ago

Hej! Vad roligt att höra att du gillade dem. Ja, ha i 3-4 msk starkt kaffe istället! 🙂 kram.

Lotta
Lotta
9 years ago

Jag som skulle börja nya slanka linjen efter semestern men det hrm sket ju sig monumentalt redan nu… Nutella är Guds gåva till gottegrisar! Tack för recept Frida 🙂

Sandra A
9 years ago

De var verkligen himmelska! Så goda att jag var tvungen att göra ett eget inlägg om dem på min blogg! *mums*

Se inlägget här: http://bit.ly/1uVr1WD

Helt underbart recept! 🙂

Ida
Ida
9 years ago

Hur många bollar blir det på ett ungefär om man gör de "små"?

Therese
Therese
9 years ago

Dessa låter helt fantastiska! Jag har dock ingen oboy hemma. Går det att ersätta oboyen på något sätt? Tack för en fin blogg! =)

Mia
Mia
9 years ago

Om du fryser dem, lägger du på strössel/socker/kokos när du tinar dem då?

Ewa
Ewa
9 years ago

Ser gott ut men inget för en nötallergiker. Har en dotter som är det så detta är inget för henne.

Sofie Karlsson
Sofie Karlsson
9 years ago

Gjorde dom nu idag, hade inte alla ingredienser hemma, som då oboy, så tog lite extra kakao och vaniljpulver. Och tyckte de blev lite torrt så hade i 3-4 msk kaffe också! Otroligt gott!!!

Martina
9 years ago

nötallergiker här!
Tror du man kan ha i marabou mjölkchoklad istället? 😉

trackback
9 years ago

[…] Posted on februari 5, 2015 by fashionbyidag Nutellabollar – bilder och recept HÄR! […]

Ullis
Ullis
9 years ago

Hej! Jag testade dina Nutellabollar idag och jag måste bara säga att dem blev helt fantastiskt goda 🙂 Jag kommer absolut kika in fler gånger på din blogg för att hitta smaskiga recept! Jag länkade till din blogg så hoppas att mina läsare kikar in hos dig i fortsättningen 😉 Ha en härlig kväll!

Maria A-K
8 years ago

Helt amazing var dessa ljuvliga skapelser!!!! Tack för receptet!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Maria A-K
8 years ago

Vad roligt att höra! Tack själv snälla du! 🙂 Kram.

Olivia
Olivia
8 years ago

Hej! Bakade dessa igår men gjorde på ett annat sätt, gjorde egna bollar av nutellan och la deg över dem blev jätte gott!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Olivia
8 years ago

Mums! 🙂

Therese
Therese
8 years ago

Hej! Hur många bollar blir de ungefär? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Therese
8 years ago

Det blir måååånga! Ca. 30 ”normalstora” 🙂

Charlotte
Charlotte
8 years ago

Bollarna gjorde succé på jobbet i dag, tack för recept 🙂

Moa
Moa
8 years ago

Mina blev inte kladdiga alls, kanske tog för mycket havregryn (13 dl) eller nåt annat som kan ha gått fel?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Moa
8 years ago

För mycket havregryn är det ju inte. Men krossades havregrynet ordentligt? 🙂 kram!

Bilal
Bilal
8 years ago

Tack för tipset

fridasbakblogg
fridasbakblogg
8 years ago

Tag bort oboý och tillsätt lite extra nutella! Samt någon extra dl havregryn då! Kram & Lycka till!

Magnus
Magnus
7 years ago

Dem vart goda men skulle behövas mer nutella

Sofia hagelberg
Sofia hagelberg
7 years ago

Hej! Bakade dina nutellabollar idag och dom är supergoda!! Men hur får du pärlsockret att fastna på dina bollar?! Det funkade inte alls bra för mig. Mina nutellabollar är nästan ”nakna”

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia hagelberg
7 years ago

Mina blir ganska mjuka och kladdiga, fastnar nästan mer pärlsocker än nödvändigt på mina.. Kanske blev dina lite för torra? Kram!

Sofia
Sofia
7 years ago

Hur får du ditt pärlsocker att fastna ? På mina var det helt omöjligt

Sofia
Sofia
7 years ago

Oj såg inte att du hade svarat 🙂 jaggjorde precis som det stod i receptet! Men får testa igen! Kram

Nästa inlägg

Vanilj- och Citronknutar

55
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x