Igår när det regnade så passade jag på att ha en “hemma-dag”.
Bland annat så innebar det att baka bullar, som jag älskar att göra när det regnar ute.
Den här gången blev det nya smaker och jag har för tillfället svårt att säga vilken min favoritbulle är..
Bland annat så innebar det att baka bullar, som jag älskar att göra när det regnar ute.
Den här gången blev det nya smaker och jag har för tillfället svårt att säga vilken min favoritbulle är..
Jag fyllde bullarna med rörsocker, vanilj och citron. Det belv en himmelsk kombination och bullarna blev inte sådär söta, utan mer fräscha.
Jag tänkte nu dela med mig av detta recept till er, och hoppas på att ni aldrig kommer tröttna på kategorin “Sötebröd” här på bloggen. För Sötebröd och Bullar är min favorit att baka!
Ca 25 bullar.
Ingredienser:
50 g Jäst
3 dl Mjölk, kall
1 Ägg
3 msk Rörsocker
150 g Smör, rumsvarmt
50 g Jäst
3 dl Mjölk, kall
1 Ägg
3 msk Rörsocker
150 g Smör, rumsvarmt
8-10 dl Vetemjöl
Fyllning:
Skalet av 1 Citron, finrivet
150 g Smör
1 1/4 dl Rörsocker
2 tsk Bourbon Vaniljpulver
Skalet av 1 Citron, finrivet
150 g Smör
1 1/4 dl Rörsocker
2 tsk Bourbon Vaniljpulver
Garnering:
1 Ägg
Pärlsocker
Gör så här:
Börja med att röra ihop ingredienserna till fyllning och ställ den åt sidan.
–
Smula ner jästen i en bunke och häll över den kalla mjölken.
Rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt ägg och rörsocker.
Klicka ner smöret och tillsätt sedan mjölet.
Arbeta ihop till en smidig, men något kladdig deg.
–
Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
Kavla ut den till en rektangel ca 35×50 cm.
Bred fyllningen över halva degen och vik därefter degen dubbel.
Sporra upp degen i smala längder och tvinna dem till knutar.
Lägg i bakformar och låt jäsa till knappt dubbel storlek, 50-60 minuter.
–
Sätt ugnen på 250°C.
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö sedan över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter.
–
Låt svalna på galler innan du avnjuter dem till ett glas kall mjölk!
Börja med att röra ihop ingredienserna till fyllning och ställ den åt sidan.
–
Smula ner jästen i en bunke och häll över den kalla mjölken.
Rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt ägg och rörsocker.
Klicka ner smöret och tillsätt sedan mjölet.
Arbeta ihop till en smidig, men något kladdig deg.
–
Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
Kavla ut den till en rektangel ca 35×50 cm.
Bred fyllningen över halva degen och vik därefter degen dubbel.
Sporra upp degen i smala längder och tvinna dem till knutar.
Lägg i bakformar och låt jäsa till knappt dubbel storlek, 50-60 minuter.
–
Sätt ugnen på 250°C.
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö sedan över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter.
–
Låt svalna på galler innan du avnjuter dem till ett glas kall mjölk!
LYCKA TILL! ♡
Hej! Sorry ska ta och fixa det direkt 🙂
Ingen fara! Kram på dig 🙂
Men så gott de lät!
Vilka drömmiga bilder på säkert lika drömmigt goda bullar. Blir sugen!
Tack snälla du! Kram
Men mums vad gott! 🙂
Ja, precis så!! 🙂
Mums 😀
Mums var ordet! 🙂
Men ååh så gott! :))
Ja, supergott!!
Men ååh så gott! :))
Super mumsigt 🙂
Ja, verkligen supermumsigt 🙂
Åh vad gott det lät och såg ut 🙂
åh tack för tipset! 🙂
Åh, man blir ju lite sugen på att dra fram förklädet …
Dra fram det!!! 🙂 Kram på dig.
Ser ju jättemumsigt ut <3
Det är precis vad det är också! Kram på dig.
Mums!
Ja, MUMS! 🙂
MUUUMS, så galet gott!
Ja, det är verkligen galet gott 🙂
Blir nog att testa detta recept lät väldigt gott 🙂
Bullarna ser goda ut!
Ser såååå gott ut! Jättefina bilder!
Tack snälla du. Kram på dig.
Måste säga att det både lät och såg riktigt gott ut!
Jag har bakat dessa bullar! Superkladdiga att göra men åh Så gott slutresultatet blev! Jag kommer garanterat att göra dem igen