Har ni också varit ute i skogen och plockat massa blåbär? Det finns ju hur mycket som helst!
Jag önskar att jag kunde plocka alla blåbär i skogarna och göra massa gott med dem. Men ett par liter får räcka. Av 1 dl Blåbär gjorde jag dessa fantastiska blåbärskakor. De är otroligt goda och de ser verkligen hemgjorda ut, precis som hembakat ska göra. 🙂
Jag önskar att jag kunde plocka alla blåbär i skogarna och göra massa gott med dem. Men ett par liter får räcka. Av 1 dl Blåbär gjorde jag dessa fantastiska blåbärskakor. De är otroligt goda och de ser verkligen hemgjorda ut, precis som hembakat ska göra. 🙂
Dessa kakor går väldigt fort att svänga ihop vilket är perfekt nu när det är så hett ute och man inte orkar stå en hel dag i köket. Ni ska nu få ta del av detta recept som jag hittade i mormors gamla kokbok. Bären kan man byta ut mot sina favoritbär.
Ingredienser:
75 g Smör
0.5 dl Strösocker
75 g Smör
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, ljus
2 tsk Vaniljsocker
0.5 Ägg
3 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2 msk Vispgrädde
1 dl Blåbär
2 tsk Vaniljsocker
0.5 Ägg
3 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2 msk Vispgrädde
1 dl Blåbär
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa det rumsvarma smöret, vaniljsockret och sockret poröst.
Tillsätt ägget och sirapen, vispa snabbt ihop.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smörblandningen.
Tillsätt grädden och arbeta ihop en jämn deg.
Rulla 15 bollar av degen och tryck i ett par blåbär i varje boll.
Lägg på en plåt, och tänk på att ha mellanrum eftersom att kakorna flyter ut lite.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa det rumsvarma smöret, vaniljsockret och sockret poröst.
Tillsätt ägget och sirapen, vispa snabbt ihop.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smörblandningen.
Tillsätt grädden och arbeta ihop en jämn deg.
Rulla 15 bollar av degen och tryck i ett par blåbär i varje boll.
Lägg på en plåt, och tänk på att ha mellanrum eftersom att kakorna flyter ut lite.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
–
Många frågar mig hur man tillsätter ett halvt ägg i smeten, så jag tänkte förklara det ännu en gång.
– Knäck ägget i t ex. ett glas. Vispa upp det lite lätt och häll sedan hälften av ägget i smeten.
– Knäck ägget i t ex. ett glas. Vispa upp det lite lätt och häll sedan hälften av ägget i smeten.
Avnjut kakorna med ett glas kall saft i sommarvärmen.
Förvara kakorna i en burk med tätförslutande lock.
Dessa kakor går även att frysa in.
Förvara kakorna i en burk med tätförslutande lock.
Dessa kakor går även att frysa in.
LYCKA TILL! ♡
Mums 🙂
Mums 🙂
Så gott 🙂
Ja, supergott! 🙂
Mums! Allt blir ju lite bättre med egenplockade bär! 🙂