Alltså Wow! Detta är magiskt!!
Fluffiga Chokladbollar med en fräsch Hallonmousse, vad kan gå fel? – Ingenting!
Det var bland det bästa jag någonsin gjort. En av mina bättre idéer faktiskt. Blev supernöjd!
Det var bland det bästa jag någonsin gjort. En av mina bättre idéer faktiskt. Blev supernöjd!
Det roliga är att jag inte vet hur jag fick idéen att göra Whoopies av Chokladbollar.
Det blev en blandning av Chokladbollar, Hallon & Kokos. Utsökt om ni frågar mig!
Jag tänkte dela med mig av detta recept till er.
Fluffiga Chokladbollar:
200 g Smör
10 dl Havregryn, gärna fiber
1,5 dl Vispgrädde
2 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
4 msk Kakao
3 msk starkt Kaffe
1 nypa salt
–
+ Kokos att rulla i
200 g Smör
10 dl Havregryn, gärna fiber
1,5 dl Vispgrädde
2 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
4 msk Kakao
3 msk starkt Kaffe
1 nypa salt
–
+ Kokos att rulla i
Gör så här:
Börja med att röra smör och socker fluffigt.
Vispa ner grädden och kör med elvisp på hög hastighet tills du fått en porös smet.
Vispa ner kaffe, kakao, vaniljsocker och salt.
Vispa ihop till en jämn smet.
Vispa sedan ner havregryn och kör med elvispen tills havregrynet krossats en aning.
Ställ smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
–
Börja med att röra smör och socker fluffigt.
Vispa ner grädden och kör med elvisp på hög hastighet tills du fått en porös smet.
Vispa ner kaffe, kakao, vaniljsocker och salt.
Vispa ihop till en jämn smet.
Vispa sedan ner havregryn och kör med elvispen tills havregrynet krossats en aning.
Ställ smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
–
Hallonmousse:
2.5 dl Hallon
0.5 dl Strösocker
0.5 msk Gelatinpulver
1.5 dl Vispgrädde
2.5 dl Hallon
0.5 dl Strösocker
0.5 msk Gelatinpulver
1.5 dl Vispgrädde
Gör så här:
Lägg 0.5 dl hallon åt sidan och koka upp resterande tillsmmans med sockret i en kastrull.
Låt gelatinet svälla i 1 msk vatten och rör sedan ner det i hallonpurén.
Vispa grädden hårt.
Vänd ner hallonpurén i grädde och vänd försiktigt om.
Låt stå i kylskåpet tills det stelnat en aning.
Lägg 0.5 dl hallon åt sidan och koka upp resterande tillsmmans med sockret i en kastrull.
Låt gelatinet svälla i 1 msk vatten och rör sedan ner det i hallonpurén.
Vispa grädden hårt.
Vänd ner hallonpurén i grädde och vänd försiktigt om.
Låt stå i kylskåpet tills det stelnat en aning.
–
När smeten stelnat så trycker du ut den till en 2 cm tjock platta på ett bakplåtspapper.
Stansa sedan ut cirklar av chokladbollssmeten och vänd dem sedan i kokos.
Lägg på en tallrik och ställ in i kylskåpet en stund.
–
Tag sedan ut dem och spritsa på lite hallonmousse på hälften av alla chokladbollsplattor.
Lägg sedan på den andra hälften på hallonmoussen, så att det blir två chokladbollsplattor med hallonmousse emellan.
Ställ in dem i kylskåpet så att de får sätta sig ordentligt, samt stelna lite.
Stansa sedan ut cirklar av chokladbollssmeten och vänd dem sedan i kokos.
Lägg på en tallrik och ställ in i kylskåpet en stund.
–
Tag sedan ut dem och spritsa på lite hallonmousse på hälften av alla chokladbollsplattor.
Lägg sedan på den andra hälften på hallonmoussen, så att det blir två chokladbollsplattor med hallonmousse emellan.
Ställ in dem i kylskåpet så att de får sätta sig ordentligt, samt stelna lite.
Servera dessa himmelska godbitar precis som de är.
LYCKA TILL! ♡
Detta skall helt klart testas! Receptet är nu utskrivet.
I övrigt kan jag ju passa på att skriva att du har fantastiskt vackra bilder och roliga recept!!!
Vad roligt! Tack snälla du, dina ord värmer verkligen! Kram på dig 🙂
Du bara MÅSTE kolla min blogg 😀 pusss sötnos!
Men mums!! 🙂
Nu är tipsinlägget uppe! Inte för att jag har så värst mycket läsare, men de få jag ändå har borde ta en titt på din blogg 🙂
Hej! Jag undrar om du vet om man kan frysa in dessa och hur många ungefär man får ug på en sats =) super fina och ser gudomligt goda ut! Vem gillar inte chokladbollar liksom!
Ja det där ÄR magiskt!
Ja, eller hur!
Så coolt! Gillar att du är så kreativ och bara hittar på saker 😀
Tack snälla du! Det är så roligt att hitta på lite annorlunda saker! Kram på dig!
ujujuj det där såg farligt gott ut!
Jag klarar knappt av att gå in på din blogg, blir så sugen på att baka och äta en massa godsaker haha! Ser galet gott ut! 🙂
Har börjat läsa din blogg allt oftare, du har ju så fina bilder och allt ser verkligen så himla gott ut! 😀
Kommentera supergärna låttips i mitt senaste inlägg, blir såå glad för alla som gör det! Kram 🙂
Tack snälla, snälla du! Du gör mig så glad! 🙂 kram på dig.
Hur många blir det på ett ungefär? 🙂
Hur många blir det på ett ungefär? 🙂
Det låter stört gott!
Det är stört gott! 😉
Hej. Tror du att jag kan göra utan kakao ? Är allergisk mot de.
Det tror jag absolut! 🙂 Ta massvis med Oboy om du kan äta det! Kram
Men så gott!
Jaa!
Amen lägg aaaaaaaav !! Domhär bara måste jag testa !! 😀
Kika gärna in hos mig och tävla om ett presentkort värt 1000:- 😀
http://sofieeklund.vimedbarn.se/vinn-presentkort-hos-bona-parte/
Ja, det mååååste du!! 🙂
Hej fina du!
Jag undrar om det går att frysa dessa färdiggjorda? Tänkte förbereda ett stort kalas.
Mvh Lisa
Hej fina! Du kan förbereda och frysa in själva Chokladbollswhoopiesarna, dock inte hallonmoussen.. Så du kan ju förbereda lite i alla fall 🙂 kram!