Bröd

Rustika Baguetter

Just nu håller jag på att utveckla mitt baguettrecept. Det ligger baguetter i hela köket, dammet flyger omkring och alltsom oftast kan man finna små, små degrester i mitt hår.
Men receptet blir i alla fall mycket bättre för varje gång jag utvecklar det.
Och nu är jag så pass nöjd att jag vill dela med mig av det till er!
 
 
 
Jag gör ett recept som ger 4 stora baguetter med en ganska hårt skorpa och segt inkråm.
Receptet går att halvera utan problem, om man endast vill ha 2 baguetter.
 
Ingredienser:
50 g Jäst
6.5 dl ljummet Vatten
2 tsk Himalayasalt
2 Ägg
2.5 dl Vetemjöl
13 dl Vetemjöl Special

Gör så här:
Börja med att lösa jästen i det ljumma vattnet, i en bunke till din bakmaskin/assistent.
Tillsätt sedan saltet, äggen och de båda mjölsorterna.
Arbeta ihop till en ganska lös, men smidig deg i ca 8 minuter på hög hastighet.
Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.

Sätt ugnen på 250°C och sätt in din baksten, eller en plåt.

Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 4 delar.
Vrid ut baguetterna och lägg på bakplåtspapper, på en brödspade.
Var väldigt försiktig med degen så att du inte punkterar luftbubblorna som jäst upp under jästiden.
Innan du lägger in baguetterna i ugnen så är det bra om du kastar in 0.5 dl vatten först.
Stäng luckan i 7 sekunder och skjutsa sedan in baguetterna.
Låt de gräddas i 250°C de första 5 minuterna.
Sänk sedan till 200°C och grädda baguetterna i ytterligare 15 minuter.

Låt bröden sedan svalna på ett galler innan du kan njuta av sommarens godaste baguetter.

 
 
 
 
Eftersom att jag har tillsatt ägg i receptet så smular inte brödet lika mycket. Det blir även saftigare och får en lite bättre  struktur. Bara positivt! Men givetvis kan ägget skippas för er som är allergiska.
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
 
Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
6 years ago

Vad goda de ser ut! Måste prova.

Anonymous
Anonymous
6 years ago

ser goda ut

Lizzy
Lizzy
6 years ago

Bakade dessa igår och de blev så goda, så tack för receptet 🙂

Anonymous
Reply to  Lizzy
6 years ago

Vad roligt! 🙂 Tack själv! Kram på dig.

Junitjej
6 years ago

Vilket vackert bröd!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Hur förvarar man det på bästa sätt? Tänkte baka det till mitt kalas, men måste baka det ca 24 timmar innan, för jag har så mycket annat att göra. Hur jag gör jag för att få det så förakt som möjligt? Och behålla skorpan på bröder? Tacksam för snabbt svar 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Tjusiga 🙂 lät gott

LIENE
6 years ago

Så fina och så goda dem ser ut!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Går det bra att frysa in detta brödet? Och isåfall hur tinar man upp det på bästa möjliga sätt för att få det då färskt som möjligt? 🙂 många frågor 😉

marina
6 years ago

Men oj vad fint det ser ut och gott för den delen!

Gisela
Gisela
6 years ago

Hej! Ser ut som ett superbröd!! Har en fråga om receptet, jag so m aldrig bakar bröd, du skrev att man ska kasta in 0.5dl vatte n först. Vad menas med det? Att man häller de på plåten och låter dunsta?

Nästa inlägg

Bröddipp på Olivolja & Créme fraiche

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x