Idag har jag haft en riktigt mysig dag med ett av mina fina kusinbarn, och min pappa.
Vi tog med pojken till Tekniska Kvarnen här i Örebro och hade det jätteskoj. Jag kan ha fel, men jag tror nästan att jag var den som hade roligast idag.. Ha ha.
Vi var barnvakt medan min faster var på stan och shoppade lite. Och det är till faster som jag bakat dessa kladdkaksmuffins. Hon har länge bett om att få med sig fikabröd till jobbet, och jag bakar mer än gärna så fort jag vet att vi ska träffas. Så idag fick hon två stora lådor med fikabröd, vilket innebär en lite godare måndag för henne och arbetskollegorna imorgon.
Vi var barnvakt medan min faster var på stan och shoppade lite. Och det är till faster som jag bakat dessa kladdkaksmuffins. Hon har länge bett om att få med sig fikabröd till jobbet, och jag bakar mer än gärna så fort jag vet att vi ska träffas. Så idag fick hon två stora lådor med fikabröd, vilket innebär en lite godare måndag för henne och arbetskollegorna imorgon.
Jag gjorde faktiskt några muffins extra för att ha hemma, med en liten touch av ananas. Mums, så goda de blev!
Ingredienser:
2 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
1.5 tsk Bakpulver
85 g Smör
25 g Ananaspuré (alt. mixad ananas)
1 dl ljus Sirap
1 dl Kakao
100 g Choklad 70%
1 krm Salt
2 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
1.5 tsk Bakpulver
85 g Smör
25 g Ananaspuré (alt. mixad ananas)
1 dl ljus Sirap
1 dl Kakao
100 g Choklad 70%
1 krm Salt
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret tillsammans med sirapen och ananaspuréen.
Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker vitt och pösigt.
Blanda resten av de torra ingredienserna i en bunke.
Häll över smörblandningen i äggsmeten och vänd om försiktigt.
Vänd sedan ner mjölblandningen till en jämn smet.
Smält chokladen över ett vattenbad och vänd ner den i smeten.
Fyll dina muffinsformar 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 9-11 minuter.
Stickan ska fortfarande vara kladdig när muffinsarna är klara.
–
Garnera med vispad grädde och hackad ananas.
LYCKA TILL! ♡
Gott 😀
Supergott! 🙂
Gud vilken fin (och smarrig) blogg du har! Sparade precis ner under receptfavoriter! Älskar att baka och jag blir alltid lika glad när man hittar en ny blogg att hämta recept ifrån 😀 Så tack!
Vad du är snäll! Tusen tack för din fina kommentar 🙂 Och du, vilken fin blogg DU har! Älskar bilden på brödvagnen, tänk så vackert det kan vara med bröd! 🙂 Kram på dig, ha en toppenbra dag!