Idag har jag bakat en hel del. Flera olika kaksorter, matbröd och sötebröd.
Jag fick stoppa mig själv från att svänga ihop ännu en deg med tanke på att jag stått i köket från i morse tills nu.
Tiden går fort i köket bland degar och mjöldamm. Det är ju så himla roligt att baka!
Jag fick stoppa mig själv från att svänga ihop ännu en deg med tanke på att jag stått i köket från i morse tills nu.
Tiden går fort i köket bland degar och mjöldamm. Det är ju så himla roligt att baka!
När jag hade bakat klart allt så tänkte jag att jag skulle fotografera med detsamma. Letade som en galning efter kameran innan jag kom på att den är i sambons crossbuss. Vi hade ju med den på Enduro-VM i helgen..
Så då fick jag damma av min Sonylins och knäppa kort med den genom telefonen. Tänkte för ett ögonblick att jag skulle vänta med fotograferingen till imorgon istället, men imorgon är jag i Dalarna hela dagen, så det fick bli så här. Det blev inte alls lika bra bilder, men visst ser det gott ut ändå? 🙂
Så då fick jag damma av min Sonylins och knäppa kort med den genom telefonen. Tänkte för ett ögonblick att jag skulle vänta med fotograferingen till imorgon istället, men imorgon är jag i Dalarna hela dagen, så det fick bli så här. Det blev inte alls lika bra bilder, men visst ser det gott ut ändå? 🙂
Nu ska ni få ta del av ett recept på en himmelskt god Vaniljkrans.
Ingredienser:
50 g Jäst
5 dl Standarsmjölk, 37°C
11 dl Vetemjöl
1 dl Strösocler
3 tsk Kardemumma, stött
0.5 tsk Salt
150 g Smör, rumsvarmt
50 g Jäst
5 dl Standarsmjölk, 37°C
11 dl Vetemjöl
1 dl Strösocler
3 tsk Kardemumma, stött
0.5 tsk Salt
150 g Smör, rumsvarmt
Remons:
1 dl Marsanpulver
3 msk Vaniljsocker
1 dl Strösocker
200 g Smör, rumsvarm
1 dl Marsanpulver
3 msk Vaniljsocker
1 dl Strösocker
200 g Smör, rumsvarm
Gör så här:
Börja med att värma mjölken till 37°C tillsammans med kardemumman.
Smula jästen i en bunke till din assistent och häll den fingervarma mjölken över jästen.
Rör tills jästen löst sig.
Blanda mjöl, socker och salt i en bunke och häll sedan över det i degspadet.
Klicka i smöret och arbeta ihop till en jämn och smidig deg, ca 5 minuter i assistent (10 min för hand).
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
–
Gör remonsen (fyllningen):
Rör ihop det rumsvarma smöret med de övriga ingredienserna.
Vispa med ballongvisp tills du fått en mjuk och bredbar massa.
Låt stå.
–
Stjälp upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord och arbeta den lite lätt för hand.
Dela degen i två delar och lägg undan den ena.
Kavla ut den delen du har kvar till en stor rektalgel.
Bred på fyllningen och rulla ihop till en tight rulle-
Lägg rullen som en cirkel med skarven nedåt i en rund springform.
Klipp sneda jack längs hela rullen med en sax och vik snitten bakåt, omväxlande åt höger och vänster.
Gör samma sak med den andra degen.
Låt kransarna jäsa under bakduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.
Pensla de färdigjästa kransarna med ett uppvispat ägg och strö sedan över pärlsocker.
Grädda kransarna i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.
Börja med att värma mjölken till 37°C tillsammans med kardemumman.
Smula jästen i en bunke till din assistent och häll den fingervarma mjölken över jästen.
Rör tills jästen löst sig.
Blanda mjöl, socker och salt i en bunke och häll sedan över det i degspadet.
Klicka i smöret och arbeta ihop till en jämn och smidig deg, ca 5 minuter i assistent (10 min för hand).
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
–
Gör remonsen (fyllningen):
Rör ihop det rumsvarma smöret med de övriga ingredienserna.
Vispa med ballongvisp tills du fått en mjuk och bredbar massa.
Låt stå.
–
Stjälp upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord och arbeta den lite lätt för hand.
Dela degen i två delar och lägg undan den ena.
Kavla ut den delen du har kvar till en stor rektalgel.
Bred på fyllningen och rulla ihop till en tight rulle-
Lägg rullen som en cirkel med skarven nedåt i en rund springform.
Klipp sneda jack längs hela rullen med en sax och vik snitten bakåt, omväxlande åt höger och vänster.
Gör samma sak med den andra degen.
Låt kransarna jäsa under bakduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.
Pensla de färdigjästa kransarna med ett uppvispat ägg och strö sedan över pärlsocker.
Grädda kransarna i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.
LYCKA TILL! ♡
Ser riktigt mumsigt ut 🙂
Gott!
Supergott! 🙂
Hej Frida. Hoppas det är bra med dig. Jag kände att jag bara var tvungen att flika in och ge dig lite cred för hur fint du gör. Jättefin blogg, otroligt fina och vackra bilder + jättebra recept. Jag förstår att det är väldigt mycket jobb bakom detta och ville bara säga att du är jätteduktig. Tack för en bra blogg! 🙂
Hej fina, snälla Sissi! Jag finner inga ord för din fina kommentar. Tusen tack! Du har gjort min dag! Stor kram på dig, ha en toppenbra dag! <3