Tårtor

Tårtbotten 22 cm

Idag har jag inte bakat någonting annat än en Tårtbotten.
Jag gjorde den av ett recept som jag skrev upp för väldigt länge sedan.
När jag hade hällt smeten i formen så kom jag på att jag hade räknat om receptet helt fel. Jag satte in formen i ugnen och hade inga förväntningar över huvud taget. Men resultatet? – Det blev toppen! Helt perfekt!
 
 
Ingredienser:
3 Ägg
1,75 dl Strösocker
0.75 dl Potatismjöl
0.75 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smöra en 22 cm Springform.
Vispa ihop rumstempererade ägg med sockret i en assistent eller med elvisp.
Låt gå på högsta hastighet i 8 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i äggsmeten.
Vänd om smeten tills den är blandad.
Obs. var försiktig så du inte slår ur all den luft som tidigare vispats in i smeten.
Häll smeten i formen och sätt in den i nedre delen av ugnen.
Gräddas i 25-30 minuter.
Låt tårtbotten svalna några minuter innan du vänder den upp och ned.
Låt svalna ytterligare ett par minuter upp och ned.
 
 
Plasta sedan in- och frys ner den.

Tag upp din tårtbotten ca 30 minuter innan du ska använda den.
Sedan är det bara att dela den i tre delar.

 
 
LYCKA TILL! ♡
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Motionerafetto
9 years ago

Vad gott de ser ut att vara! Jag försökte en gång, med sockerkaks botten. Men de blev så himla torra och trista tyvärr. Tårta måste ju ändå vara bland det bästa som finns?! 😀

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Ska det inte vara någon vätska som exempelvis smält smör eller något? 🙂

Nästa inlägg

Sega Havrerutor med Choklad

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x