När jag rensade kylskåpet igår så hittade jag fyra Jästpaket med utgångsdatum 2a juni.
Tänkte direkt att jag var tvungen att börja baka på en gång om jag ska hinna göra slut på all Jäst innan de blir gamla.
Tänkte direkt att jag var tvungen att börja baka på en gång om jag ska hinna göra slut på all Jäst innan de blir gamla.
Detta bröd blev perfekt. Saftigt, inte allt för tungt, gott och nyttigt!
Här ovan ser ni receptet.
Detta recept ger två stora, runda bröd.
Gör så här:
Börja med att smula ner jästen i en stor bunke.
Häll över vattnet och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, sirap, solrosfrön, olja, havregryn, grahamsmjöl och vetemjölet.
Arbeta degen väl i en maskin.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
–
Stjälp upp den färdigjästa degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar.
Rundriv varje bit till ett runt bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Rundriv varje bit till ett runt bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°C och låt bröden jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla de färdigjästa bröden med uppvispad äggvita och strö över solrosfrön.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
LYCKA TILL! ♡
Tänkte precis på att baka bröd! Inte gjort på jättelänge. Ska nog testa det här 🙂
Ser ljuvligt gott ut!
Jag är precis på brödreceptsjakt! haha detta ser supersmarrigt ut. Tack för en bra blogg, det här ska jag definitivt baka!
Tror du att det skulle gå att baka detta utan någon maskin? Om man är riktigt, riktigt envis? Eller skulle du rekommendera något annat bröd isåfall?
Rulla brödet?
Ska de va en boll på plåten eller ska man platta till dem?
Vad menas med rundriva brödet? 🙂