Kakor

Kladdkakskakor

Igår var det första dagen på juni månad.
Sommarens första, riktiga dag enligt mig. Det firades med kladdiga kladdkakskakor, grädde & jordgubbar.
 
 
 
 
Kladdkaka i all ära.. Men detta var något bättre ändå. Lite seg, kladdig och väldigt saftig. Mums!
 
Detta recept ger 7 stora kakor.
 
Ingredienser:
2 1/2 dl Florsocker
1/4 tsk Salt
2 msk Kakao
2 Äggvitor
1 1/2 tsk Vaniljsocker
50 g hackad Mjölkchoklad
 
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt äggvitorna och vispa ihop en jämn smet.
Klicka ut smeten på plåten och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-9 minuter.
 
 
 
 
Serveras gärna med Grädde & färska Bär.
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ellen
Ellen
8 years ago

Kan man göra kakorna hälften så stora?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ellen
8 years ago

Ja, absolut kan du göra det! 🙂

Ellen
Ellen
8 years ago

Är de här glutenfria?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ellen
8 years ago

Yes! 🙂

Ellen
Ellen
8 years ago

Kan man göra kakorna hälften så stora?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ellen
8 years ago

Ja, absolut kan du göra det! 🙂

Ellen
Ellen
8 years ago

Är de här glutenfria?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ellen
8 years ago

Yes! 🙂

Karin
Karin
9 years ago

Kanske dum fråga, men man äter dom med handen eller? Inte så mjuka att det blir med sked? 🙂

Anonymous
Reply to  Karin
9 years ago

Inga frågor är dumma! Ja, man äter dem med handen. Men jag åt med sked eftersom att jag ville ha grädde och jordgubbar till, så det funkar hur som 🙂 kram!

Annika
9 years ago

Mumsigt 😀

Isabelle
Isabelle
9 years ago

Du tipsade om kakdeg för ett tag sedan. Finns det något man kan ha den till förutom glass? Kan man grädda dem i Ugnen elr blir det inte bra? Tacksam för svar då jag har den ståendes i kylen just nu hehe

Anonymous
Reply to  Isabelle
9 years ago

Vad för kakdeg? Den jag rullade till långa ”korvar” och slog in i papper? I sådant fall ska du grädda dem! 200 grader i 8-10 minuter. 🙂 kram!

Fia
Fia
9 years ago

Det lät verkligen hur gott som helst, måste testa detta recept.

Gabbi
9 years ago

Det ser helt fantastiskt ut! Måste prova det här receptet i helgen 🙂

Anonymous
Reply to  Gabbi
9 years ago

Ja det tycker jag verkligen att du ska göra! Kram 🙂

Annika
9 years ago

Gott :3

Linn
Linn
9 years ago

Mina bara rann ut, blev inte alls runda 🙁 blev 1 stor kaka ist.. Har jag gjort något fel med smeten eller hur tjock ska smeten vara ?

Ellen
Ellen
8 years ago

Kan man göra kakorna hälften så stora?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ellen
8 years ago

Ja, absolut kan du göra det! 🙂

Ellen
Ellen
8 years ago

Är de här glutenfria?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ellen
8 years ago

Yes! 🙂

Nästa inlägg

Solrosbröd

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x