
Sommarens första, riktiga dag enligt mig. Det firades med kladdiga kladdkakskakor, grädde & jordgubbar.

Detta recept ger 7 stora kakor.
Ingredienser:
2 1/2 dl Florsocker
1/4 tsk Salt
2 msk Kakao
2 Äggvitor
1 1/2 tsk Vaniljsocker
50 g hackad Mjölkchoklad
2 1/2 dl Florsocker
1/4 tsk Salt
2 msk Kakao
2 Äggvitor
1 1/2 tsk Vaniljsocker
50 g hackad Mjölkchoklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt äggvitorna och vispa ihop en jämn smet.
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt äggvitorna och vispa ihop en jämn smet.
Klicka ut smeten på plåten och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-9 minuter.

LYCKA TILL! ♡
Kan man göra kakorna hälften så stora?
Ja, absolut kan du göra det! 🙂
Är de här glutenfria?
Yes! 🙂
Kan man göra kakorna hälften så stora?
Ja, absolut kan du göra det! 🙂
Är de här glutenfria?
Yes! 🙂
Kanske dum fråga, men man äter dom med handen eller? Inte så mjuka att det blir med sked? 🙂
Inga frågor är dumma! Ja, man äter dem med handen. Men jag åt med sked eftersom att jag ville ha grädde och jordgubbar till, så det funkar hur som 🙂 kram!
Mumsigt 😀
Du tipsade om kakdeg för ett tag sedan. Finns det något man kan ha den till förutom glass? Kan man grädda dem i Ugnen elr blir det inte bra? Tacksam för svar då jag har den ståendes i kylen just nu hehe
Vad för kakdeg? Den jag rullade till långa ”korvar” och slog in i papper? I sådant fall ska du grädda dem! 200 grader i 8-10 minuter. 🙂 kram!
Det lät verkligen hur gott som helst, måste testa detta recept.
Det ser helt fantastiskt ut! Måste prova det här receptet i helgen 🙂
Ja det tycker jag verkligen att du ska göra! Kram 🙂
Gott :3
Mina bara rann ut, blev inte alls runda 🙁 blev 1 stor kaka ist.. Har jag gjort något fel med smeten eller hur tjock ska smeten vara ?
Kan man göra kakorna hälften så stora?
Ja, absolut kan du göra det! 🙂
Är de här glutenfria?
Yes! 🙂