
För ett tag sedan gjorde jag Pavlova. Det är väldigt enkelt att göra, och man kan variera det på tusen olika vis.
Vad jag valde att ha på min Pavlova var Chokladganache, Vaniljgrädde, färska Jordgubbar och lite Daimkross.
Familjen uppskattade verkligen denna och försäkrade sig om att det inte var sista gången jag gjorde en sådan.
Vad jag valde att ha på min Pavlova var Chokladganache, Vaniljgrädde, färska Jordgubbar och lite Daimkross.
Familjen uppskattade verkligen denna och försäkrade sig om att det inte var sista gången jag gjorde en sådan.

Ingredienser:
4 Äggvitor
2 dl Strösocker
1 msk Maizena
1 tsk Äppelcidervinäger
4 Äggvitor
2 dl Strösocker
1 msk Maizena
1 tsk Äppelcidervinäger
–
Chokladganache
3 dl Vispgrädde
1/2 l färska Bär
ev. Daimkross
Chokladganache
3 dl Vispgrädde
1/2 l färska Bär
ev. Daimkross
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°C.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med hälften av sockret.
Tillsätt sedan resten av sockret lite i taget under vispning.
Vispa i 7 minuter till ett hårt, toppigt skum.
Rör ner maizena och äppelcidervinäger.
–
Rita upp en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg det sedan på en plåt.
Bred ut marängen i cirkeln och gör en stor “grop” i mitten.
Grädda i ugnen i ca 40 minuter.
–
Gör under tiden chokladganachen och vispa upp grädden.
Rensa- och skär bären i bitar.
Krossa daimen.
–
Låt marängen svalna när du tagit ut den ur ugnen.
Bred ut ganachen i gropen och sedan grädde över.
Strö över bären och avsluta med daimkross.

LYCKA TILL! ♥
Detta ska jag verkligen testa! Fin blogg också! 🙂
Det tycker jag verkligen! Var noga med att kolla så att inte botten blir bränd bara. Det kan du göra genom att lyfta upp marängen med t ex. en stekspade när den hunnit "sätta sig" i ugnen. Tusen tack, kram! 🙂
MEN HIMMEL VAD GOTT DET DÄR SÅG UT!
Det var himmelskt gott också!! 🙂
Så underbart gott det ser ut! Vackra bilder också!
Så gott 🙂
Ja, verkligen! 🙂
Hej! Ska man göra chokladganache med grädde och sedan även stoppa grädde som garnering? 🙂 Såg väldigt god ut!
Hej. Tänkte göra din pavlova med chokladganache till nyår. Det står inte i receptet hur mycket man man behöver till ganachen. Tacksam för svar. Gott nytt år /Carina
Hej! Värm 1 dl grädde och hacka 200 g Mjöllchoklad. Rör ner det i grädden. Låt stå i kyl tills den har tjocknat så mycket du önskar! 🙂 Kram & Gott nytt år! 🙂