Tårtor

Pavlova med Chokladganache, Vaniljgrädde & Jordgubbar

För ett tag sedan gjorde jag Pavlova. Det är väldigt enkelt att göra, och man kan variera det på tusen olika vis.
Vad jag valde att ha på min Pavlova var Chokladganache, Vaniljgrädde, färska Jordgubbar och lite Daimkross.
Familjen uppskattade verkligen denna och försäkrade sig om att det inte var sista gången jag gjorde en sådan.
 
 
 
Ingredienser:
4 Äggvitor
2 dl Strösocker
1 msk Maizena
1 tsk Äppelcidervinäger

Chokladganache
3 dl Vispgrädde
1/2 l färska Bär
ev. Daimkross

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 150°C.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med hälften av sockret.
Tillsätt sedan resten av sockret lite i taget under vispning.
Vispa i 7 minuter till ett hårt, toppigt skum.
Rör ner maizena och äppelcidervinäger.

Rita upp en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg det sedan på en plåt.
Bred ut marängen i cirkeln och gör en stor ”grop” i mitten.
Grädda i ugnen i ca 40 minuter.

Gör under tiden chokladganachen och vispa upp grädden.
Rensa- och skär bären i bitar.
Krossa daimen.

Låt marängen svalna när du tagit ut den ur ugnen.
Bred ut ganachen i gropen och sedan grädde över.
Strö över bären och avsluta med daimkross.

 
 
LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
10 years ago

Så gott 🙂

Frida
Reply to  Anonymous
10 years ago

Ja, verkligen! 🙂

Anonymous
Anonymous
10 years ago

MEN HIMMEL VAD GOTT DET DÄR SÅG UT!

Frida
Reply to  Anonymous
10 years ago

Det var himmelskt gott också!! 🙂

Lisa
Lisa
10 years ago

Detta ska jag verkligen testa! Fin blogg också! 🙂

Frida
Reply to  Lisa
10 years ago

Det tycker jag verkligen! Var noga med att kolla så att inte botten blir bränd bara. Det kan du göra genom att lyfta upp marängen med t ex. en stekspade när den hunnit "sätta sig" i ugnen. Tusen tack, kram! 🙂

lena i wales
10 years ago

Så underbart gott det ser ut! Vackra bilder också!

Linda
Linda
9 years ago

Hej! Ska man göra chokladganache med grädde och sedan även stoppa grädde som garnering? 🙂 Såg väldigt god ut!

Carina
Carina
8 years ago

Hej. Tänkte göra din pavlova med chokladganache till nyår. Det står inte i receptet hur mycket man man behöver till ganachen. Tacksam för svar. Gott nytt år /Carina

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Carina
8 years ago

Hej! Värm 1 dl grädde och hacka 200 g Mjöllchoklad. Rör ner det i grädden. Låt stå i kyl tills den har tjocknat så mycket du önskar! 🙂 Kram & Gott nytt år! 🙂

Nästa inlägg

Perfekta bakverk

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x