Den är himmelsk och väldigt enkel att göra.
100 g Smör
2 1/2 dl Strösocker
2 Ägg
4 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Bakpulver
1 1/2 dl Vetemjöl
Ganache:
150 g Choklad
2 msk Smör
4 msk Grädde
Hallonmousse:
300 g färska/tinade mixade Hallon
3 dl Vispgrädde
–
1 dl Strösocker
1/2 dl Vatten
–
2 msk Vatten
2 tsk Gelatinpulver
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smöra och mjöla en rund springform.
Smäl smöret i en stor kastrull på låg värme.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner det i smöret.
Vispa ner äggen.
Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 14-18 minuter.
– Stickan ska vara lite, lite kladdig när kakan är klar.
–
Smält under tiden chokladen med smöret och grädden.
Bred detta över kakan precis när du tagit ut den ur ugnen.
Tag bort kanten på formen och gör rent, sätt sedan tillbaka den.
Låt kakan svalna helt medan du gör hallonmoussen.
–
– Lägg gelatinpulvret i vatten och låt stelna i ca 10 minuter.
Vispa grädden hårt och blanda ner de mixade hallonen.
Koka upp vatten och socker, och smält ner till en sockerlag.
Lägg ner gelatinet i den halvvarma sockerlagen och rör om.
Rör ner lite hallongrädde i sockerlagen och rör om.
Häll över sockerlagen i resten av hallongrädden och vispa ihop.
Häll sedan moussen på den kalla kakan och ställ i kylskåpet i minst 3 timmar.
Dekorera valfritt med färska bär & choklad! 🙂
Men himmel vilken tjusig tårta!
Tusen tack fina du! Vad glad jag blir 🙂 Kram!
åh så god den ser ut! 🙂
Den är supergod! 🙂 Kram!
Ser riktigt gott ut!
Det är riktigt gott vill jag lova 🙂