Bullar och sötebröd

Mandel- och Kanelbullar

Idag ska ni få ta del av ett himmelskt recept. Det är ett recept som alla borde prova baka. Jag har då inte smakat några godare bullar i alla fall. 🙂
 
Jag bakar sällan ”vanliga” bullar och kan inte minnas senaste gången jag rullade ihop degen och skar jämna bullar. Nu för tiden snurrar jag bara ihop dem lite slarvigt, så att varje bulle verkligen blir unik. Det blir roligare så!

Detta recept ger ca 35 stora bullar.

Ingredienser:
6 dl kallt Vatten
85 g Jäst för söta degar
22 dl Vetemjöl Special
2 1/2 dl Strösocker
2 msk Bakpulver
1 tsk Salt
235 g Smör
1 stort Ägg

Fyllningen:
100 g Mandelmassa
1 dl Vatten
80 g rumsvarmt Smör
2 msk malen Kanel


Riv mandelmassan och blanda med vattnet.
Rör ner smör och kanel pö om pö så att allt blandas ordentligt.
 
Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet, i en assistent/köksmaskin.
Rör sedan ner alla ingredienser, och till sist mjölet lite i taget.
Arbeta degen i maskinen i 15 minuter, om du ska arbeta degen för hand så lägger du på ytterligare 15 minuter – alltså knådar du degen för hand i 30 minuter.
Gör glutentestet↑ när du tror att degen är färdig.
Låt jäsa övertäckt i ca 1 1/2 timme.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Stryk rikligt med fyllning på den färdigjästa, utkavlade degen.
Forma sedan bullarna på valfritt vis.
Lägg bullarna på plåten och låt dem jäsa i ca 45 minuter.
Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
 
Serveras som alltid med kall mjölk, för er som gillar mjölk! 🙂
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
10 years ago

Mums! Nu blir det bak kan jag lova!!

Annika
10 years ago

Gott c:

Nästa inlägg

Förberedelser

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x