Choklad

Mums-Mums

Idag ska ni få ta del av ett ljuvligt recept på Mums-Mums.
Jag har aldrig gillat mums-mums så himla mycket! Men mitt recept blev super! Dessa godbitar gick åt väldigt fort här hemma och det är ett väldigt bra tecken för mig! 🙂
 
Vad jag däremot älskar är mums-mums med kokos.
Så jag rullade en del av dem i kokos också. Dessa blev mina favoriter!
 
 
Ingredienser:
2 1/2 dl Strösocker
1 dl Florsocker
1 Äggvita
1 msk Vaniljsocker
1 1/2 dl kokande Vatten
1 1/2 msk Gelatinpulver
300 g Choklad
+ 20 st Smörgåsrån
 
Gör så här:
Börja med att röra ihop strösocker, florsocker, äggvitan och vaniljsockret.
Koka upp vattnet och häll i gelatinpulvret.
Rör om tills gelatinpulvret löst sig.
Häll sedan ner gelatinet i sockerblandningen.
Vispa allt i en köksassistent eller med elvisp i ca 20 minuter.
Under tiden som smeten vispas kan du passa på att trycka ut cirklar av smörgåsrånen.
Om du vill göra små Mums-Mums (jag gjorde små) så får du ut 2 runda bottnar av varje rån, men vill du ha stora så får du istället ut en botten av varje rån.
Jag använde mig av en liten pepparkaksform när jag tryckte ut bottnarna.
När smeten är klar så klickar du i den i en spritspåse med valfri tyll.
Nu är det bara att spritsa ut smeten fint på dina bottnar.
När du har spritsat klart så ställer du alla Mums-Mums i kylskåpet i ca 30 minuter så att de hinner stelna och fastna på sin botten.
Under tiden kan du smälta chokladen över vattenbad på svag värme.
Sedan är det bara att doppa dina mums-mums i chokladen och låta det rinna av lite innan du ställer dem på ett galler för att torka.
Om du vill rulla dem i kokos så låter du chokladen stelna lite innan!
 
Dina mums-mums förvaras i kylskåpet och ska helst vara rumstempererade när du äter dem, för då är de som godast! 🙂
 
 
Det charmiga med hemgjorda mums-mums är dess form. Det ska liksom synas att dem inte är köpta, eller hur?
 
 
LYCKA TILL! ♥
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fia
Fia
7 years ago

Mums muuuuums! He he

Nästa inlägg

Budapesttårta

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x