
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min fina brors 22-årsdag! 🙂
Så idag blev frukosten lite sötare än vanligt. Det är mysigt med födelsedagar inom familjen.
Så idag blev frukosten lite sötare än vanligt. Det är mysigt med födelsedagar inom familjen.

Jag har gjort en egen variant av en Budapesttårta – med hallon och choklad! 🙂
Ingredienser:
150 g mixade Hasselnötter
0.85 dl Vetemjöl
1 1/2 msk Kakao
4 Äggvitor
2 dl Strösocker
Fyllning & Garnering:
4 dl Grädde
3 dl färska Hallon
Florsocker & Kakao att dusta på
Gör så här:
Blanda de mixade hasselnötterna med mjöl och kako.
Vispa upp äggvitorna till ett vitt, hårt skum och vispa därefter ner sockret lite i taget.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i marängsmeten.
Spritsa ut smeten till tre fyrkantiga bottnar på en bakpapperklädd plåt.
Grädda bottnarna i ca 10 minuter.
När du tagit ut bottnarna låter du dem svalna medan du vispar grädden.
Lägg sedan den första botten på ett tårtunderlägg och spritsa sedan grädde runt kanten.
Bred även ut en klick grädde jämt över den tomma ytan på botten.
Strö sedan över hallon innan du lägger över nästa botten och upprepar samma sak där.
När du lagt på den sista botten (locket) så ringlar du lite smält choklad över och dustar på lite kako och florsocker. Sedan spritsar du den sista grädden på kanten runtom.
Blanda de mixade hasselnötterna med mjöl och kako.
Vispa upp äggvitorna till ett vitt, hårt skum och vispa därefter ner sockret lite i taget.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i marängsmeten.
Spritsa ut smeten till tre fyrkantiga bottnar på en bakpapperklädd plåt.
Grädda bottnarna i ca 10 minuter.
När du tagit ut bottnarna låter du dem svalna medan du vispar grädden.
Lägg sedan den första botten på ett tårtunderlägg och spritsa sedan grädde runt kanten.
Bred även ut en klick grädde jämt över den tomma ytan på botten.
Strö sedan över hallon innan du lägger över nästa botten och upprepar samma sak där.
När du lagt på den sista botten (locket) så ringlar du lite smält choklad över och dustar på lite kako och florsocker. Sedan spritsar du den sista grädden på kanten runtom.

Denna tårta är verkligen himmelsk.
Och den klassiska fyllningen i budapestrulle är egentligen grädde med mandariner.
Men det är ju alltid en smaksak det där med fyllningar, och min favorit är hallon och choklad. Mums!
Och den klassiska fyllningen i budapestrulle är egentligen grädde med mandariner.
Men det är ju alltid en smaksak det där med fyllningar, och min favorit är hallon och choklad. Mums!
LYCKA TILL! ♥
Åh så mycket gott och fint du har på din blogg! Verkligen imponerad! Jag har precis börjat mat- och bakblogga på http://www.ivartlillakok.blogg.
Med vänlig hälsning
Christina
Tusen tack snälla du! Din blogg är superfin! Blev så hungrig när jag scrollade bland all mat! 🙂 kram!
Hej!
Tårta ser verkligen mumsig ut Jag undrar hur stora bottnarna är, då det är svårt att uppskatta.
/Malin