
Idag ska ni få ett recept av mig på Smulpaj. Detta recept är väldigt enkelt och ger ett perfekt resultat.
Ingredienser:
130 gram Smör
2 dl Vetemjöl
2 dl Havregryn
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
1 tsk Potatismjöl
1/2 tsk Salt
130 gram Smör
2 dl Vetemjöl
2 dl Havregryn
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
1 tsk Potatismjöl
1/2 tsk Salt
Bär som täcker botten (2 cm) i formarna.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C.
Börja sedan med att nypa ihop det rumstempererade smöret med vetemjöl, havregryn, strösocker, bakpulver, salt och vaniljsocker.
Pudra potatismjölet över bären och lägg dem i botten på varje form.
Lagret av bär ska vara ca 2 cm tjockt i formarna.
Fördela sedan smuldegen jämt över bären.
Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

Serveras gärna med Vaniljglass eller Vaniljkräm! 🙂

Jag gjorde fyra olika pajer. En med Röda vinbär, en med Rabarber, en med Hallon & en med Blåbär.
Till dessa serverade jag hemgjord vaniljkräm.
Till dessa serverade jag hemgjord vaniljkräm.
LYCKA TILL! ♥
Gud vad gott!!!