
Dessa Brownies blir sådär härligt kladdiga och goda.
Ingredienser:
175 gram Smör
3 dl Strösocker
3 st Ägg
1 1/2 dl Kakao
1/2 dl ljus Sirap
1 nypa Salt
200 g Vit Choklad
Fudgeglasyr:
1 1/2 dl Vispgrädde
1/2 dl Mjölk
1/2 dl ljus Sirap
200 g Mörk Choklad
+ lite strössel/nötter/kokos till garnering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175° grader.
Tag fram en ugnsform (20×15) och klä den med bakplåtspapper.
Vispa mjukt smör och socker poröst (tills det blir vitt) med elvisp eller i köksmaskin.
Blanda i sirap, kakao och salt med hjälp av en slev eller slickepott.
Rör i ett ägg i taget och vänd sedan försiktigt ner vetemjölet i smeten.
Varför man endast vänder ner mjölet är för att inte slå ur all den luft som vispades upp i smör- och sockerblandningen.
Hacka sedan den vita chokladen och vänd ner den i smeten innan du häller upp smeten i ugnsformen.
In med formen i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter.
Kolla med en sticka efter ca 12 minuter, om den endast blir lite kladdig så är kakan klar. Blir den inte kladdig alls så har den varit inne för länge och om smeten rinner av stickan så ska den stå inne en liten stund till.
– Och den gör du såhär:
Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap i en kastrull.
Hacka chokladen och blanda ner den i kastrullen.
Rör om tills all choklad är smält och du fått en jämn smet.
Häll sedan glasyren över kakan, strössla över din garnering och låt svalna i kylen innan den skärs i rutor!
Serveras gärna med en klick grädde och lite färska hallon!
ÅH vad gott!
Tror du har missat mängden vetemjöl i browniesmeten? Tänkte ställa mig och baka nu och hittade inte den.
Gillar verkligen din blogg. 🙂
//Sandra
Tror du har missat mängden vetemjöl i browniesmeten? Tänkte ställa mig och baka nu och hittade inte den.
Gillar verkligen din blogg. 🙂
//Sandra
Du har glömt att skriva mängden vetemjöl. Fick improvisera för upptäckte det halvvägs in, den står i ugnen nu ✌ hoppas den blir bra ändå!