Ingredienser:
250 g Smör
10 dl Havregryn
1 dl Brunt farinsocker
0,5 dl Strösocker
3 msk Vetemjöl
3 msk Honung (alt. ljus sirap)
12 torkade Aprikoser (hackade)
2 dl hackade Nötter
1 dl Russin
4 msk torkade Solroskärnor
2 tsk Kanel
0,5 tsk Salt
400 g mörk Choklad (jag använder Marabous mörka choklad 2 x 200 gram)
250 g Smör
10 dl Havregryn
1 dl Brunt farinsocker
0,5 dl Strösocker
3 msk Vetemjöl
3 msk Honung (alt. ljus sirap)
12 torkade Aprikoser (hackade)
2 dl hackade Nötter
1 dl Russin
4 msk torkade Solroskärnor
2 tsk Kanel
0,5 tsk Salt
400 g mörk Choklad (jag använder Marabous mörka choklad 2 x 200 gram)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° grader.
Klä en plåt (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme och blanda i honung/sirap.
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Häll smörblandningen över grynblandningen och rör om ordentligt.
Tryck ut blandningen på plåten och forma till en fyrkantig kaka.
Grädda kakan i nedre delen av ugenen i ca 25 minuter.
Under tiden som kakan gräddas kan du hacka chokladen i små bitar.
När kakan är färdiggräddad häller du över chokladen och låter den smälta.
Bred sedan ut chokladen med en sked och gör ett fint mönster.
Låt kakan stelna i kylskåpet med plast över innan den skärs i bitar.
Klä sedan in dina bars i smörpapper (en och en) och förvara dem kallt i en tätslutande burk.
Sätt ugnen på 175° grader.
Klä en plåt (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme och blanda i honung/sirap.
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Häll smörblandningen över grynblandningen och rör om ordentligt.
Tryck ut blandningen på plåten och forma till en fyrkantig kaka.
Grädda kakan i nedre delen av ugenen i ca 25 minuter.
Under tiden som kakan gräddas kan du hacka chokladen i små bitar.
När kakan är färdiggräddad häller du över chokladen och låter den smälta.
Bred sedan ut chokladen med en sked och gör ett fint mönster.
Låt kakan stelna i kylskåpet med plast över innan den skärs i bitar.
Klä sedan in dina bars i smörpapper (en och en) och förvara dem kallt i en tätslutande burk.
Dessa är perfekta att äta som mellanmål. På arbetet, i skolan, på bussen eller innan träning.
De är även perfekta att äta direkt efter träning för snabb återhämtning innan man äter mat.
De är även perfekta att äta direkt efter träning för snabb återhämtning innan man äter mat.
LYCKA TILL! ♡