Blandat

Cake Pops

 
 
Idag tänkte jag berätta för er hur man gör Cake Pops. Visst ser de goda ut? 🙂
 
 
Ingredienser:
250 g mjuk kaka
100 g Cream cheese (philadelphiaost)
200 g Choklad
Ett par droppar rapsolja
Ca 20 grillpinnar
Valfri dekoration (t ex strössel)
Någonting att sticka ner dina Cake Pops i (jag använde mig av en glasskål med strösocker)
 
Vad jag menar med mjuk kaka är alltså en mjuk kaka. Det kan vara allt från mjuk pepparkaka till kladdkaka, eller bara en helt vanlig sockerkaka.
 
När ja gjorde mina Cake Pops så använde jag mig av en halv sockerkaka som jag gjorde ett par dagar innan.
 
Kakan måste ligga framme en stund i rumstemperatur innan man kan arbeta med den. Så när den är ljummen smular du med händerna ner den i en skål, och blandar sedan med cream cheese.
När du fått ihop en bra deg så är det bara sätta igång och rulla degen till bollar. Tänk på att bollarna inte får bli för stora och tunga eftersom att de då faller av grillpinnen väldigt lätt. Gör en boll i samma storlek som en femkrona ungefär. Smält sedan en eller två rutor choklad över ett vattenbad. Doppa spetsen av alla grillpinnar i chokladen och tryck sedan ner pinnarna i kakbollarna. Chokladen fungerar lite som ett lim, de gör att bollarna kommer sitta fast ordentligt och inte lossna.
När du har tryck ner pinnarna i alla bollar så ska de in i frysen i minst 30 minuter.
Jag lät mina stå inne i 45 minuter.
När de stått inne i 30 minuter kan du börja förbereda chokladen och din övriga dekoration.
Lägg all choklad i en värmetålig djup tallrik över ett vattenbad och låt smälta sakta på svag värme, droppa även i lite olja i chokladen – det gör att den blir tunnare vilket i sin tur ger en slätare chokladyta på dina Cake Pops. Det är viktigt att chokladen inte smälter för fort eller på för hög värme, för då är risken stor att den blir grynig. Häll också upp strössel på olika fat.
 
När all choklad har smält är det dags att doppa bollarna tills de är täckta med choklad. Ifall du sedan ska doppa dem i strössel så måste du vara snabb. Chokladen måste torka ett par sekunder men inte för länge då den stelnar väldigt fort. Så låt den torka i 5 sekunder innan du rullar dem i strössel. När du är nöjd med din dekoration så är det bara att sticka ner dem i det du har gjort i ordning för att de ska stå stadigt.
Cake Pops förvaras bäst i kylen i 2-3 dagar.
 
LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sissi
10 years ago

Klickade in på denna blogg idag, och jag ÄLSKAR den. Kommer garanterat göra detta du delar med dig utav. Du förklarar bra, du gör intressanta saker som är lite annorlunda men ändå enkelt. Ett stort plus! 🙂 Kram

sissi
10 years ago

Klickade in på denna blogg idag, och jag ÄLSKAR den. Kommer garanterat göra detta du delar med dig utav. Du förklarar bra, du gör intressanta saker som är lite annorlunda men ändå enkelt. Ett stort plus! 🙂 Kram

Nästa inlägg

Marshmallow Pops

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x