Ingredienser:
50 gram smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
+
Smör och ströbröd till att bröa formen
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
+
Smör och ströbröd till att bröa formen
(Då jag inte hittade något ströbröd hemma när jag bakade sockerkaka så använde jag mig av lite vetemjöl istället, vilket faktiskt blev mycket bättre än ströbröd)
Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret i en kastrull på låg värme, och låt sedan det svalna.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner det i äggsmeten.
Blanda tillsist ner det smälta, avsvalnade smöret samt mjölken i äggsmeten.
Smält smöret i en kastrull på låg värme, och låt sedan det svalna.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner det i äggsmeten.
Blanda tillsist ner det smälta, avsvalnade smöret samt mjölken i äggsmeten.
Vispa ihop allt med en elvisp.
Smöra och bröa en sockerkaksform och häll smeten i formen.
Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter.
Kontrollera med en teststicka att kakan är färdig innan du tar ut den ur ugnen.
Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter.
Kontrollera med en teststicka att kakan är färdig innan du tar ut den ur ugnen.
LYCKA TILL! ♡
Gud så smaskigt det såg ut!
Jag som vanligtvis inte tycker om sockerkaka måste ändå säga att denna blev riktigt god! 🙂
Gud så smaskigt det såg ut!
Jag som vanligtvis inte tycker om sockerkaka måste ändå säga att denna blev riktigt god! 🙂
Jag testade använda kokosflingor då jag inte hade ströbröd hemma en gång, smaskens! Rekommenderar starkt!
Gott! 🙂