ca 8-10 port.
Ingredienser:
2 marängbottnar
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella – 400g
Separera äggulor från vitor.
Det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker
Det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker
Vispa grädden i en skål för sig tills den blir lagom hård.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra i en påse.
Ta bort locket och folien på nutellaburken och värm den sedan i Micron i 30 sek.
Ta bort locket och folien på nutellaburken och värm den sedan i Micron i 30 sek.
Vänd nu varsamt ihop äggvitorna + gulorna med grädden och den krossade marängen.
Ringla ner all Nutella samtidigt som du vänder om smeten, så att det blir som ränder i smeten.
Ringla ner all Nutella samtidigt som du vänder om smeten, så att det blir som ränder i smeten.
Fyll upp smeten i en springform, över marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, men gärna över natten.
Servera gärna med bär till!
Servera gärna med bär till!
LYCKA TILL! ♡
Mmmh, mums 🙂
Ja, den är så smarrig!!
Mmmh, mums 🙂
Ja, den är så smarrig!!