Alltså nu har jag en LJUVLIG kaka att dela med mig av till er. En kaka med allt du kan tänkas önska. En S’mores Cookie.
“S’mores förknippas med camping och tillagas traditionellt vid lägereld. En marshmallow spetsas på en pinne och grillas över öppen eld tills ytan börjar bli brun. Innanmätet är då mjukt eller rinnande. Marshmallowen lyfts då av med grahamskexen, mellan vilka man lagt en bit choklad som smälter av värmen.” – Från Wikipedia.
Jag gjorde mina S’mores på annat vis – som en stor Cookie istället. Och det blev syndigt bra.
S’mores Cookie, 10 bitar:
200 g Smör
1.5 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 Ägg
4 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Krossade Digestivekex
1 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
1 krm Kanel, malen
1.5 dl Chokladknappar, mörka
2 dl Minimarshmallows
4-5- Digestivekex i bitar
1 dl stora Chokladbitar
7 stora Marshmallows
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en gjutjärnspanna (20-22 cm) med smör och bröa med kaksmulor.
Vispa upp det smälta smöret med farinsocker, strösocker och ägg i 2-3 minuter på medelhög hastighet.
Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, krossade digestivekex, bakpulver, salt och kanel i en skål för sig.
Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Arbeta ihop en smidig deg.
Tillsätt chokladknappar och minimarshmallows.
Tryck ut degen i gjutjärnspannan och toppa med digestivekex i bitar och stora chokladbitar.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 18 minuter.
Klipp de stora marshmallowsen på mitten och lägg dem på kakan. Grädda ytterligare 2-3 minuter.
Låt svalna i 20 minuter och servera sedan – gärna med vaniljglass.
Kram, Frida.
Den ser verkligen jättegod ut! Måste den tillagas i en gjutjärnspanna?
Absolut inte, du kan göra den i en vanlig springform också 🙂 Kram!