Chokladbollar

Chokladbollar med Popcorn

Chokladbollar med Popcorn. Kanske det bästa av två världar? Här får du salta, krispiga popcorn i en söt och kladdig chokladboll. Riktiga kalasbollar!

Chokladbollar med popcornSå ljuvligt goda Chokladbollar! Nya favoriter helt klart. Jag personligen älskar salt, sött, kladdigt och krispigt. Allra helst i samma bakverk, precis som i dessa Popcornbollar. Men om du inte tål- eller kanske inte tycker om popcorn så kan du skippa dem helt!

Chokladbollar med Popcorn, 20-30 st:

Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
100 g smält mörk choklad
0.5 dl kokt kaffe
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
7 dl poppade popcorn – saltade efter smak
5-7 dl havregryn
+ 8 dl poppade popcorn att rulla i

Blanda alla ingredienser (börja med 5 dl havregryn) i din assistent eller i en stor bunke.Vispa på medelhög hastigt (i assistent eller med elvisp) så att grynen och alla popcorn krossas.
Vispa tills du har en smet som går att rulla men som ändå är lite kladdig. Tillsätt mer havregryn om det behövs. Mixa 8 dl Popcorn och häll upp på ett fat. Rulla jämnstora bollar av smeten och rulla sedan runt dem i krossade popcorn. Förvara i tätslutande burk i kylskåpet.

Hoppas att det ska smaka! ♥

 

Tips på andra Chokladbollar: 
After eight- Chokladbollar
Chokladbollar med Nutellagömma
Delicatobollar i långpanna
Dumlehavrebollar
Chokladbollar med Dulce de leche- gömma

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
7 years ago

Åh, popcorn och choklad! <3 Dessa kommer jag helt klart att baka i helgen! (Jag bakade för övrigt dina chocolate chip fudge cookies som avslutningsfika på mitt jobb i sommar, och oj vad många som blev imponerade av dem! 😀 )

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
7 years ago

Vad roligt att du blev sugen på att prova dessa chokladbollar! 🙂 Och så kul att kakorna blev uppskattade. Vad duktig du är! Stor kram, ha en fin kväll. <3

Ida
Ida
7 years ago

Hej! Aldrig testat med popcorn, kul idé! Men hur tror du det skulle bli med bara popcorn och ingen havre? Min pojkväns dotter är allergisk mot bla havre så skulle vara kul att få till några grymma ändå. 🙂
Supermånga fina recept! Tack för all inspiration! 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
7 years ago

Hej! Min tanke var att endast ha popcorn från början, men de räckte inte till då jag hade poppat för lite och var alldeles för lat för att poppa mer.. Så det fick bli med havre också! Men jag känner – prova! Popcorn och choklad är alltid gott! :)) Kram! <3

Nästa inlägg

S'mores Cookie

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x