Mjuka kakor

Hallonkaka med smuldeg

hallonkaka_med_smul4Hallonkaka med smuldeg. Ja, som en ljuvlig kombination av saftig kaka och krispig paj. Full med massor av syrliga hallon. Otroligt gott om jag får säga det själv. En liten skopa vaniljglass till denna så dansar smaklökarna i takt.

hallonkaka_med_smulDetta är precis samma recept som till min blåbärskaka med smuldeg, fast då med hallon istället. Och vilken som är godast? Ingen aning!

 Vilken väljer du helst? Hallon eller blåbär?

Hallonskaka med smuldeg, 20 bitar:

Smuldeg: 
75 g rumsvarmt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Hallonkaka: 
175 g smör
3 stora ägg
2 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl frysta hallon

Gör så här: 
Smuldeg: 1. 
Nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa, låt stå.
Hallonkaka: 1. Sätt ugnen på 175°c och klä en form (20×25 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret och låt stå. Vispa sedan ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp, rör ner de torra ingredienserna tillsammans med smöret och arbeta ihop en klumpfri smet.
3. Häll smeten i formen och strö över dina hallon. Smula till sist över smuldegen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 35-40 minuter. Stickan ska vara torr när kakan är klar, tag ut och låt svalna innan du skär den i bitar.

hallonkaka_med_smul1Hoppas att det ska smaka! ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG
4 years ago

Jag bakade en variant på denna i helgen som jag lade ut på min blogg! Den här ser också supergod ut.
//Berith

Lena
Lena
4 years ago

Gott,gott men snälla du kandu svara på frågorna angående dajmglassen tidigare+Tack!

Emilie
Emilie
4 years ago

Går denna att frysa ?:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emilie
4 years ago

Det går jättebra! 🙂

saftiga_kardemummabullar

Nästa inlägg

Saftiga Kanel- och kardemummabullar

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x