Morotskaka som cake pops. Jag bakade en morotskaka här om dagen och hittade då en hel påse full med klubbpinnar. Då kom jag på att jag borde baka en till morotskaka att göra cake pops av. Sagt och gjort! Så blev det och här har vi mina ljuvligt goda Morotskaka cake pops!
De är verkligen otroligt krämiga och goda. Godare än vanlig morotskaka om jag får säga det själv. Här får jag in lite vit choklad också som gör sig otroligt fint i kontrast mot kryddorna i morotskakan. På en morotskaka är det färskostfrosting och en del av de ingredienserna blandade jag ner i kaksmulet istället. Då blev de extra krämiga!
Morotskaka cake pops, 25 st:
Morotskaka:
2 ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
0.5 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
0.75 dl neutral olja – t.ex raps
2 dl finrivna morötter
Cake pops- fyllning:
60 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal från 1 lime
Garnering:
200 g vit choklad
ev. lite strössel
Gör så här:
Morotskaka: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt bröa en form, 20 cm.
2. Vispa upp ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp i 5 minuter.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt olja och finrivna morötter. Rör ihop till en jämn smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30-40 minuter.
Stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna helt.
Cake pops: 1. Smula sönder morotskakan och blanda den med philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och limeskal. Knåda ihop till en kladdig massa.
Tillsätt eventuellt lite mer philadelphiaost om massan blir för torr.
2. Rulla massan till 25 jämnstora bollar, lägg på ett bakplåtspapper.
Garnering: 1. Smält den vita chokladen över ett vattenbad på låg värme.
2. Doppa klubbpinnarna i chokladen (ca. 1 cm av pinnen) och stick sedan ner dem i bollarna.
3. Låt bollarna stelna i kylskåpet i ca. 30 minuter innan du doppar dem helt i den vita chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna en aning innan du strör över strössel. Låt sedan stelna helt i kylskåp.
Tips:
Veganisera: Byt ut äggen mot 1 dl havregrädde men följ anvisningarna i receptet – vispa alltså havregrädden med strösockret. Använd även en vegansk choklad.
Förvaring: Cake popsen går bra att frysa ner, lägg dem då i fryspåsar.
De går också att förvara i tätslutande burk med lock, med bakpapper mellan lagren – då i kallt skafferi eller kylskåp.
Hoppas att ni ska gilla dessa morotskaka cake pops.
Mums vad dessa ser goda ut! Vill göra till min sons dop men undrar kan man frysa in bollarna och lägga på pinnar ocv doppa i choklad senare?
Hej!
Har du någon länk eller kan tipsa om någon produkt att smälta chokladen i och kastrull till?
Vad gör jag för fel då chokladen efter ett tag börjar klumpa sig när jag smält den? Du får gärna göra ett inlägg/instastory hur du brukar smälta choklad 🙂
Ser sååå goda ut! Älskar cake pops, måste provas!
Skall försöka göra dom GF så jag kan äta dom;)
Ja! Det ska funka med glutenfri mjölmix har jag hört. <3
Hej!
Dom ser jätte goda ut och jag tänkte baka dom till min sons dop i mars! Tänkte bara på varför man ska byta ut äggen mot havregrädde? Sen hur långt innan kan ja baka dom så de håller sig fram till dopet?
Hej! Det gäller endast om du vill ha dem veganska! Du kan göra dem nu och frysa in. 🙂 kram!
Hej! De ser jätte smarriga ut men skulle behöva göra dem mjölkfria. Vad kan jag byta ut philadelphian mot?
Kanske iMat fraiche? 🙂 Kram!
Skulle gissa på iPåmackan istället
Hej!
Ser jätte smarriga ut men skulle behöva göra dem mjölkfria. Vad kan jag byta ut philadelphian mot?