Kladdkakebollar. Att det är bland det godaste jag vet, ja det vet ni ju redan! Men att gömma en Dumle i varje boll var något nytt för mig. Mycket har jag gömt i mina kladdkakebollar, men inte Dumle. Inte förrän nu. Och OJ så gott det var, ni kan inte gissa.. 🙂
Se här? Ser det inte ljuvligt ut.. Det är enkelt att göra och så kan du gömma nästan precis vad som helst i dina bollar.
Kladdkakebollar med Dumle, 20 st:
Ingredienser
1 kladdkaka – recept här
20 st dumlekolor
200 g choklad att doppa i
Gör så här:
Mosa ihop kladdkakan (som svalnat) i en skål, dela sedan i 20 bitar.
Rulla in en dumlekola i varje bit kladdkaka. Rulla till en boll.
Låt ligga i frysen i ca. 30 minuter.
Smält chokladen och doppa sedan bollarna i chokladen. Låt sedan stelna.
*Funkar utmärkt att frysa in. Låt då stelna i rumstemperatur.
* Doppa bollarna i den choklad du gillar bäst. Jag använder Marabou mjölk.
Hoppas att det ska smaka! Och på tal om kladdkaka så återkommer jag med vinnarna ur tävlingen efter helgen. Jag har fullt upp och inte tid att sitta och gå igenom alla 1300+ kommentarer. Men återkommer så snart jag hinner. Kram! ♥
Mums, ser himmelskt ut 🙂
Hej! Det låter jättegott! Om du fryser inn den, gör du det innan du doppar den i smältad choklad? Tror du förresten det går att laga dom som cakepops? 🙂
Mvh A
Kan man ta något annat i om man ej tycker om dumle?
Absolut! Rulla in det du gillar. 🙂 Kram!
Hej Frida!
Du har så mycket goda recept!
Dessa är väl inga problem att frysa in va?
Mvh Amanda
Vad roligt att du tycker det! Nej, det är inga problem 🙂 Kram <3
Tack för snabbt svar Fortsätt inspirera du är toppen Kram
Hej
För det första; TACK för alla underbara recept!
För det andra; precis bakat kladdkakan till dessa bollar, om man inte fryser in dom bör dom förvaras i kylen då?
Mvh Jenny
Hej! Tack själv snälla du. <3
Ja, precis. Gärna i kylen! Kram
Ska man smälta dumlen??
Svar nej! 🙂
Hej! Verkar supergoda och jag försöker göra dem nu, dock blev kladdkakan för smulig för att kunna forma till bollar, några tips?
Kram!
Tillsätt philadelphiaost eller smält choklad så att det blir en klibbig smet 🙂 Kram!
De blev väldigt stora, så 200 g choklad räckte bara till att rulla 15st i
Oj! Jag fick till och med lite choklad över. Men dessa kan du även rulla i kakao? Kokos? Hackade nötter? 🙂 Kram
Hej,
Vad för choklad doppar du dom i?
Kram
Mkt mumsigt! Jag gjorde dock mindre bollar med bara en halv Dumle i. Tack för alla goda recept Frida!
Låter klokt att göra dem lite mindre, de blir ju så himla stora annars.. 🙂 Kram!
Går detta för nötallergiker?
Hej.
Detta är bland det godaste jag ätit. Har dock problem med att doppa dom i choklad, blir bara kladdigt och ojämt har du något tips?