Denna Kanelbullesockerkaka är min absoluta favorit när det kommer till Sockerkakor. Den blir otroligt saftig tack vare filmjölken som jag tillsätter, den är bakad på äkta smör, med kryddor som vanilj, kanel och kardemumma. Och så toppad med lite pärlsocker. Ja, den har allt.
Denna kaka räcker till många. Och om ni (mot förmodan) inte skulle äta upp hela kakan inom ett par dagar så funkar det superbra att frysa in den. Frys den gärna när den är färsk. Så om du vet med dig att familjen inte kommer att äta upp hela kakan – frys då ner bitarna direkt när den har svalnat efter gräddning. Så är den lika färsk när du sedan tinar upp den igen. Det är perfekt att baka i långpanna inför kalas och andra festliga tillfällen.
Kanelbullesockerkaka i Långpanna, 24 bitar:
- 200 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- 4 dl filmjölk
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 nypa salt
- + kanel, kardemumma & pärlsocker
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en långpanna med höga kanter med bakplåtspapper.
- Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa sedan upp ägg och strösocker fluffigt med elvisp i 3 minuter. Tillsätt de torra ingredienserna samt det smälta smöret och filmjölken. Rör ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i långpannan och toppa med kanel, kardemumma och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär i bitar.
Hoppas att din Kanelbullesockerkaka i långpanna ska smaka. 🙂
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni gillar receptet. Kram ♥
Hej Frida, jag har en fråga om ett recept du tidigare haft i bloggen.
Du gjorde jättesöta nallekakor förut och nu undrar jag om man kan frysa dem med glasyren och dekoren? Mvh Leila
Hej! Jag minns mina Nallekakor, men inte vad det var för glasyr.. 😮 Så jag vet inte riktigt vad jag kan svara? Kram!
Blir alltid så inspirerad av din blogg, älskar att du delar med dig av lite ”roligare” recept och inte bara allt det vanliga!
Tack snälla, vad glad jag blir! Kram <3
Hur stor är långpannan du använder?
En sådan som tillhör spisen (70cm), har för mig att de brukar vara 40×30 cm!
Ska det inte vara bikarbonat eller bakpulver i? Såg inte det bland ingredienserna.
TACK du rara! Jag hade tydligen missat att skriva till det i listan. Nu står det med!! Ha en toppenfin dag. 🙂
Hej,
Bakar du med varmluftsugn eller vanlig? Har testat detta recept nu men vet ej om gräddningen blivit rätt?
Tack för roliga recept
Hej! Jag använder alltid vanlig över- och undervärme så länge ingenting annat anges. Det är väldigt, vääääldigt sällan som jag bakar med varmluftsugn. För att inte säga aldrig. 🙂 Kram! <3
Hej, jag ska baka kakan idag men servera den på tisdag. Hur förvarar jag den bäst? 🙂
I frysen! 🙂 Då blir den som nygräddad när du tinar den sen. Kram <3
Hej Frida, jag och hela min familj älskar dina recept och annat, jag undrar om filmjölken i receptet, kan man använda annat än den? Eller utesluta den från receptet helt och hållet? Jag har lite svårt för filmjölk. Tack hjärtlig.
Hej! Vad roligt att höra, vad glad jag blir! Du kan ersätta den mot vanlig mjölk om du har det hemma? Kram på er!!
Hej Frida! Jag bor i Tyskland och eftersom de inte har någon filmjölk här undrar jag om jag kan använda yoghurt istället? Eller är mjölk ett bättre alternativ? Tack på förhand!
MvH Jenny
Hej! Du kan använda vanlig mjölk istället! 🙂 Kram!
God kaka men den blev inte genombakad. En vän till mig gjorde samma och den blev inte heller genombakad.
Jag fick den inte heller genomgräddad
Så himla god, kunde inte sluta äta 🙂
Hej Frida
Vill börja med att säga att Du är den Bästa inspiratören ever. Tusen tack för alla dina underbara bilder och recept ❤ Har en simpel fråga, är dina recept temp menat för varmsluftsugn eller vanlig ugn?
Mvh Lotta
Vad du är fin! Tack, jag blir så glad. <3
Alltid vanlig över/undervärme om inget annat anges i receptet. Kör typ aldrig med varmluft. Kram! <3
Inte så bra kaka påminde mer om ugnspannkaka i konsistensen, inte kanelbullar alls
Så underbart god! Fick stå lite längre i ugnen än 30min, för att bli helt genombakad. Använde en något mindre långpanna än den som hör till ugnen.
Super god men jag hade lite mer kanel, kardemumma, och vaniljsocker i, och gräddade ca 38 min
Hej Frida! Tänkte göra denna kaka till skolans julmys, jag måste göra den kvällen innan, hur ska den förvaras? Kylskåp eller i rumstemp?
Tacksam för svar.
Hej! Gjorde denna långpannekaka ikväll o jag kan helt klart säga att det är det godaste jag ätit på länge. Bakar glutenfritt, tilldatte bara 2 extra dl mjöl.. oj, vilken kaka! Tack för recept!!!
Vad roligt att höra! Kram <3
Fantastiskt gott! Tur att den gick att frysa in, för annars hade jag varit frestad att äta upp alltihop!
Jag bakar helst sockerkakor med olika smak citron, pepparkaka eller… med filmjölk i receptet.
Ej lämpligt att använda till tårtbotten! Blir för ”degigt”.
Varför skall tårtan vara rund.
Rulltårtssmet i långpanna (går ej att hälla i hela smeten i kakform) är utmärkt som tårtbotten.
Läser att det inte blir genombakat i långpanna heller. Sjutton, tänkte göra det. Har gjort i avlång form två ggr och har blivit degit. Ska det bli degit eller gör vi fel som får den på det viset? Vill i alla fall inte slänga min filmjölk och guben gillar kakan så….Tack för ditt recept! Nu håller jag tummarna att det
ska bli genombakat.