Drycker, Julbak

Varm choklad- fudge

Processed with VSCO with hb1 preset
Även om det varken är minusgrader eller snö här i Örebro just nu så älskar jag att krypa upp i soffan med en kopp varm choklad. Och igår kom jag på en god (i dubbel bemärkelse) idé. Nämligen Varm choklad- fudge.

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset
Ni minns väl min goda Chokladfudge som görs på endast två ingredienser? Det är den jag har gjort, med en mörkare choklad. Sedan har jag toppat med minimarshmallows och polkakäppar.

Varm choklad- fudge, 10 bitar:
300 g mörk choklad (minst 70%)
1 burk kondenserad, sötad mjölk
1 msk kakao
2 dl minimarshmallows
10 polkakäppar

Smält chokladen i en värmetålig skål i micro eller över vattenbad.
Rör ner den kondenserade mjölken och kakaon och arbeta ihop en tjock smet.
Tryck ut smeten i en bakpapperklädd brödform – jag använde endast en halv 2-liters brödform för att få fudgen ganska hög.
Tryck fast mini marshmallows och stick sedan ner polkakäppar med jämna mellanrum.
Låt stelna i kylskåp 1 h och skär sedan i jämnstora bitar. 

* Värm en kopp mjölk och rör ner en chokladfudge-klubba. Låt smälta ordentligt.

Processed with VSCO with hb1 preset
Toppa gärna med lite marshmallows och bränn av de med en brännare. Blir så himla gott! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
7 years ago

Hej! Jättemumsigt recept som jag helt klart måste prova! Undrar bara hur du förvarar dessa, och hur länge de håller?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Joanna
7 years ago

Jag förvarar dessa i kylskåp eller i mitt kalla skafferi. De håller åtminstone i 3 veckor. Kram!

Nästa inlägg

Tisdag

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x