Mat

Kärlekspizza

Hej på er, mina vänner. ♥
Hoppas att allt är bra med er!
Med mig är allt bra. Jag har haft en väldigt mysig onsdag som började med lite Shopping tillsammans med mamma. Vi shoppade träningskläder och imorgon börjar mitt nya liv.. Haha näääe, jag bara skoja! Jag kommer fortsätta att äta bullar och kakor med extra smör och grädde. Dock ska jag förnya mitt Gymkort och börja träna mer regelbundet. Ska börja simma mer. Och så klart bubbla i bubbelpoolen. Ja, varför tror ni jag går till Gymmet egentligen? ;))

 

Men nu ska vi prata om allt annat än träning. Vi ska idag nämligen prata om… PIZZA! Och lite kärlek. Ja, en Kärlekspizza. En pizza helt i min smak. :))

 

IMG_0834Jamen har ni sett en sådan fin pizza någon gång? Det har inte jag! Den är SÅ fin! Så fin att jag knappt vill äta upp den.. Haha
Den krispiga botten är gjord av ett recept på pizzadeg efter fantastiska Per Morberg, även Tomatsåsen är ”Per’s”. Den pizzadegen är den bästa jag provat! Blir så himla krispig och god.
Och sambon som är ett av Pers största fan(?) kommer jubla när han kommer hem från jobbet och får se vad vi äter till middag ikväll.. :))

 

IMG_0849På pizzan har jag Tomatsås, ost, skivad Chorizo som jag stansat ut med en hjärtformad pepparkaksform, samt färsk basilika. MUMS!

 

Kärlekspiazza, 3 st:
6 dl Vatten
12- 13 dl Vetemjöl special
50 g jäst
1 tsk Salt

Värm vattnet så att det blir fingervarmt (37 grader).
Häll mjölet i en degblandare eller bunke, spar ca. 1 dl – det för att det inte ska bli för mycket mjöl i degen.
Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löst sig.
Häll degspadet över mjölet, lite i taget.
Tillsätt saltet och arbeta degen i minst 10 minuter (dubbla tiden om du arbetar degen för hand), tillsätt mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa under bakduk i cirka 1 ½ timme.
Värm ugnen till 250 grader och sätt in en ugnsplåt eller baksten mitt i ugnen.
Kavla eller tryck ut degen till 3 lagom tunna pizzabottnar på mjölat bakplåtspapper.
Skär ut till stora hjärtan och vik in kanterna en aning.
Bred ut tomatsås och fördela ost- och sedan önskad fyllning på pizzabottnarna.
Krydda med lite svartpeppar.
För över en pizza åt gången på den varma plåten/bakstenen och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Strö över färska kryddor precis innan servering.

 

 

Tomatsås:
1 burk körsbärstomater, 400 g
½ dl olivolja
1 msk torkad oregano
salt och nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor

Mixa körsbärstomaterna i en kastrull.
Rör ner olivolja, oregano, salt och peppar.
Skala och pressa i vitlöksklyftorna.
Värm hastigt upp såsen och låt svalna.

 

 

 

IMG_0814Såhär såg mina pizzor ut innan gräddning. :))

 

IMG_0819Kärlekspiazza kommer jag definitivt att servera på Alla hjärtans dag här hemma.. Så fint!

 

STOR KRAM & LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joline
8 years ago

Åh vilken fin ide! Den måste testas!<3

Minisemlor

Nästa inlägg

Minisemlor

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x