Hej på er!
Ja, jag kände att det var dags med en rubrik med stoooora bokstäver! Kan kanske ha att göra med det bakverk jag tänker visa er idag? 😉
Är allt bra med er?
Med mig är det fint. Jag har precis vinkat av mamma. Jag bjöd hem henne på middag idag efter jobbet, så himla mysigt. Jag hade tillagat mammas absoluta favoriträtt, nämligen Grekisk Pyttipanna efter ett recept som jag fått av min älskade vän Lina. Godaste som finns! Så enkelt och gott. Jag skriver ut receptet här vid tillfälle. 🙂
Först ska jag skriva lite om min goda vän Nutellasemla.
Här har ni en av de godaste bakverk som finns. Bokstavligt talat. Alltså en Semla med mandelmassa, har vi inte ätit sådana sedan barnsben så säg.. Och är de inte lite tjatigt med mandelmassa? Det är 2016 nu, ut med Mandelmassan för tusan.. Eller okej, det är faktiskt gott med en Klassisk Semla ibland också. Men hur gott är det inte med en semla fylld med Nutella då?? SÅ gott! Känns som att denna Nutellasemla är alldeles rätt i tiden, om jag säger så… :))
Jamen förstår ni vad jag menar? Dock blir det ganska mastigt och kan gott och väl räcka med en halva. Visst är det bra? Ja, att det då finns en halva kvar i kylskåpet till senare! Det gäller att planera.. 😉 Det är åtminstone toppenbra ifall det är så att någon av er är som jag.. Som bli sötsugen efter maten och även till kvällen. Jag jobbar alltid vid skrivbordet på kvällarna och då krävs det något gott. Så ikväll har jag en halv Nutellasemla att mumsa på. Wihoo!
Jamen okej, nu ska ni få receptet..
Nutellasemla, 2 st:
2 Semlebröd
1 dl Nutella
3 dl Vispgrädde, vispad
Florsocker till garnering
–
Börja med att skära toppen av semlebröden.
Gröp ur inkråmet och fyll hålet med nutella.
Spritsa på vispad grädde och lägg försiktigt på locket.
Pudra florsocker över. Ät & NJUT!
Tips på andra Semlor:
Semlecroissanter
Semlewhoopies
Petit Choux- semlor
Klassiska Semlor
Glöm inte att följa mig på Facebook & Instagram.
LYCKA TILL! ♥
ÄLSKAR grekisk pyttipanna!! Speciellt med massor av tzatziki till