Sötsyrliga Citronbiskvier som bakas i långpanna, enkelt och himmelskt gott. Jag skär dem i trekanter för ögats skull, visst blir de fina? Receptet kommer ur min bakbok “Baka i långpanna deluxe”.
Reklam: Köp min bakbok Baka i långpanna deluxe här.
Citronbiskvier i långpanna, 40 st:
Botten:
600 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
4 äggvitor
Smörkräm:
350 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
1 dl lemon curd
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Chokladganache:
300 g vit choklad, hackad eller knappar
1 dl vispgrädde
Garnering
1 citron, finrivet skal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 40 x 30 cm, med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och vispa ihop med socker och äggvita till en krämig smet.
- Bred ut smeten i ett jämnt lager i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på ett galler. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra loss papperet.
Smörkräm
- Vispa alla ingredienser till en fluffig smörkräm med elvisp. Bred smörkrämen i ett jämnt lager över den kalla kakan. Låt stå i frysen ca 15 min.
Chokladganache
- Lägg chokladen i en bunke. Värm grädden tills första bubblan syns och häll den över chokladen. Låt stå någon minut innan choklad och grädde rörs till en slät kräm. Låt svalna något.
- Bred chokladganachen över kakan och garnera med finrivet citronskal. Låt stå kallt en stund innan kakan skärs i små trekanter.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Går denna att frysa? 🧐
Det går fint att frysa dessa! 🙂