Chokladbollar med pepparkakskrydda. Alltså vanliga chokladbollar i en julkostym. Vet ni? Choklad och pepparkaka är en alldeles ljuvligt god kombination. Absolut ett måste i jul. Prova då gärna min hemgjorda pepparkakskrydda att röra ner i chokladbollssmeten. Hemgjord krydda är extra lyxigt.
Här visar jag steg för steg hur jag gör mina chokladbollar i grunden. Anpassa sedan efter receptet nedan.
Chokladbollar med pepparkakskrydda, 20 st:
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl havregryn
0.5 dl kokt avsvalnat kaffe eller kranvatten
3 tsk kakao
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
+ pärlsocker att rulla i
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser (utom pärlsocker) i en bunke, gärna den till din assistent om du har en sådan. Annars funkar det lika bra med en annan bunke.
2. Vispa på hög hastighet i assistenten eller med elvisp i ett par minuter, till en kladdig med fast smet.
3. Rulla smeten till bollar och rulla sedan i pärlsocker.
* Förvaras i en tätslutande kakburk med lock.
* Går utmärkt att frysa.
Hoppas att det ska smaka. ♥