Kanelbullevåfflor. Frasiga våfflor med smak av kanelbulle. Kan det bli godare än så? Javisst, med lite glasyr så! Dessa smakar lite som sticky buns och de blir alldeles galet ljuvliga!
Kanebulledagen närmar sig med stormsteg! Verkligen stormsteg, för kanelbullen firar vi redan på fredag. Visst är det fantastiskt? Och jag tänkte därför dela med mig av förra årets populära recept, nämligen Kanelbullevåfflor. Alltså frasiga våfflor som smakar som nygräddade kanelbullar. OJ så gott! Jag gjorde detta recept i ett samarbete med Kockens kryddor förra året och har fått äran att dela det här med er nu.
Kanelbullevåffllor, 12 st:
Våfflesmet:
150 g smör
4 dl havremjölk
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl iskallt vatten
Kanelbullefyllning:
75 g smör
0.5 dl ljus sirap
0.5 dl kanel
Gör så här:
Fyllning:
1. Smält ihop samtliga ingredienser i en kastrull på låg värme. Häll sedan över i en flaska eller
kanna med pip, låt stå.
Våfflor:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa samman havremjölk, ägg, vetemjöl, bakpulver och iskallt vatten. Tillsätt smöret och vispa
ihop en klumpfri smet.
3. Hetta upp våffeljärnet och smörj den första laggen med lite smör.
4. Grädda våfflorna ljusgula och öppna sedan järnet, ringla över kanelfyllningen i form av en
kaenlbulle och stäng järnet igen. Låt gräddas i ytterligare 1 minut.
5. Låt våfflorna ligga på avsvalningsgaller när de är färdiggräddade, och lägg de inte på varandra –
på så vis blir de extra frasiga!
6. Toppa eventuellt med lite vispgrädde, kristyr, frosting eller annat gott.
Detta inlägg är alltså inte i samarbete med kockens, utan jag delar ett recept som jag gjort åt dem för ett år sedan. Hoppas att det ska smaka! ♥
Hej!
Ska prova detta recept idag på självaste våffeldagen, en fråga dock; kan man byta havremjölken mot vanlig mjölk? 🙈😅
Tack för kanongoda recept! 👌🏻
Kul att höra! Absolut, det kan du göra 🙂 Kram