Vardag

Gränna Naturrum

Hej fina ni!
Hoppas att allt är väl med er. Med mig är det bra. Jag har lite semester i detta nu och spenderar all min tid med familjen på fastlandet. Jag bor hos mamma och vi åker på små road trips. Här om dagen var vi i Gränna. Så ljuvlig liten stad precis vid vattnet. Jag älskar gränna och tänker dela mitt allra bästa tips på matställe till alla er som ska dit!

Granna_naturhusGranna_naturhus3Granna_naturhus1Granna_naturhus2granna_naturhus4frida_skattbergUppgränna Naturrum är ett Ekocafé som ligger längsmed turistvägen (ni vet den vägen med en blomma som markering). Uppgränna ligger innan själva Gränna om du kommer från Ödeshög-hållet.

Med utsikt över Vättern kliver du in i en byggnad som kan liknas med ett enormt växthus. Innanför dörren hänger tunga klasar av vindruvor bland stora träd som dignar av persikor, nektariner och annan god frukt. Meloner växer fint i fönstret och tomater växer bland grönskan så långt ögat kan nå. Runt hörnet börjar själva cafédelen och där finner du ljuvliga soffgrupper att slå dig ner i när du beställt ditt fika- eller din mat. Det finns även en terass utomhus, både uppe och nere. Vi satte oss uppe på terassen i skuggan. Där hade vi utsikt över vattnet och det var så njutbart.

Jag beställde in tomatsoppa med vitlöksbröd och mamma tog en varm surdegsmacka med ost, och till det fick vi sallad och iskallt vatten. Min tomatsoppa var gjord på de tomater som växer i växthuset. Jamen ni förstår så ljuvligt. Aldrig har jag ätit en godare tomatsoppa. Den var så smakrik och härligt krämig. Önskar jag hade frågat om receptet. Den rekommenderar jag starkt!

Efter maten kan du ta en fika eller åka vidare mot Gränna. Vi gjorde det sistnämnda och mer om det får jag berätta imorgon. Stor kram! ♥

Klicka gärna på hjärtat här nedan om ni uppskattar inlägg/tips som detta. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG
4 years ago

Vilket härligt tips! Dit måste jag åka! TACK för det!
Ha en underbar dag!
//Berith

Anne
Anne
4 years ago

Var där idag tack vare ditt tips! Superfint ställe 🙂

Linda
Linda
4 years ago

Vad härligt ni ser ut att ha det Måste bara få fråga vart din supersöta klänning är från? Verkligen jättefin och somrig. Älskar småblommigt

Tack för er jätteinspirerande blogg

Kladdkakor deluxe

Nästa inlägg

Kladdkakor Deluxe - Nu endast 109 kr!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x