Kärleksmumskaka med fluffig frosting. Ja, alltså en kärleksmums i mindre form än den i långpanna, och med en frosting som vispas fluffig och blir sådär len och härlig. Så ljuvligt god!
Kakan är smaksatt med lite kaffe, precis som frostingen. Den smakar alltså precis som en helt vanlig kärleksmums, om inte ännu bättre. Att toppa kakan med lite kokos och jordgubbar var pricken över i.
TIPS:
* Kakan går utmärkt att frysa med frostingen på.
* Kakans hållbarhet är 3 dagar i kylskåp.
* Kaffet kan bytas mot vatten i både kaka och frosting.
Kärleksmumskaka, 10 bitar:
Kaka:
100 g smör
0.5 dl mjölk
0.5 dl kokt kaffe
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
200 g rumsvarm philadelphiaost
1 msk kokt kaffe – starkt
1.5 dl florsocker
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
0.5 dl kokos
färska bär
Gör så här:
Kaka: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra- samt bröa en form med löstagbar kant, 22 cm. Ställ åt sidan.
2. Smält smöret och låt det svalna, rör sedan ner mjölk och kaffe, låt stå.
3. Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, ca 5 minuter.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Tillsätt smörblandningen och vänd försiktigt om så att du får en klumpfri smet.
5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter – tills stickan är torr. Låt sedan kakan svalna helt.
Frosting: 1. Vispa samtliga ingredienser till ett fast fluff.
2. Bred frostingen på kakan och toppa sedan med kokos och färska bär.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Åh tror du att den går att baka med en glutenfri mjölmix alt potatismjöl? Tack för smarriga recept
Det tror jag! Jag hade nog provat med glutenfri mjölmix. 🙂
Supergod kaka som vi alla i familjen gillade Tack för receptet!