Fransk Jordgubbstårta, en ljuvligt god och galet saftig sockerkaka full med massa färska jordgubbar. Enkel att baka, smakrig och sådär härligt somrig. Jag kommer att baka denna många gånger denna sommar, det är ett som är säkert!
Ser ni så god denna ser ut? Jordgubbarna kan ni givetvis byta ut mot vilka andra bär som helst. Så länge de är färska eller tinade- och avrunna.
Receptet på denna kaka är inspirerat av ett recept ur en bakbok från just Frankrike. Sedan har jag försökt att översätta- och göra om så gott jag kunnat för att få fram denna ljuvliga godbit!
Fransk Jordgubbskaka, 10 bitar:
Ingredienser:
115 g rumsvarmt smör
2.5 dl strösocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 dl gräddfil
400 g färska jordgubbar, delade i 4
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c och smörj- samt bröa en form med löstagbar kant, 22 cm.
2. Vispa ihop smör med 2 dl strösocker (spara 0.5 dl till senare), ljust och krämigt. Vispa med elvisp i 5 minuter.
3. Tillsätt äggen ett i taget under vispning på låg hastighet.
4. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål för sig och tillsätt sedan blandningen i smöret. Rör ner gräddfilen samtidigt. Arbeta ihop en smidig smet och rör sedan ner 2/3 av de hackade jordgubbarna.
5. Strö över resterande strösocker och jordgubbar.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 35 minuter – tills den fått en gyllene färg och stickan är torr. Låt svalna innan du tar bort formens kant.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Ser ljuvlig ut! Den står just nu i ugnen här hemma och blir perfekt att fira med att barnens sommarlov börjat idag!