Glutenfri rulltårta med jordgubbar. Ja, detta är då inte vilken rulltårta som helst, utan världens godaste glutenfria rullis! Den är så god! Fyllningen är samma som i min himmelska jorgubbstårta, fast här har jag inte blandat ner jordgubbarna i gräddblandningen. Himmelskt var ordet!
Ser ni så god den ser ut! I fyllningen så kan du byta jordgubbar mot annan frukt eller bär. Byt då rakt av! Jag har gjort den med hallon tidigare och det blev också ljuvligt. Dock är den stora favoriten denna – med jordgubbar.
TIPS:
* Förvaras lätt inplastad i kylskåpet i upp till 3 dagar.
* Går att frysa – skiva innan frys och låt sedan tina i rumstemperatur.
* Mjölken kan bytas mot vatten.
Rulltårta med,12 bitar:
Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk
rivet skal från 1 citron
1 msk citronsaft
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
2 dl vispgrädde
100 g färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g jordgubbar
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 250°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp eller i assistent, i ca. 8 minuter. Vänd ner mjölk, citronsaft- och skal samt de torra ingredienserna. Rör ihop en klumpfri smet.
3. Bred ut smeten på plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter, till en gyllene färg. Tag ut kakan och strö över lite strösocker.
4. Lägg ut ett bakplåtspapper på en annan plåt och vänd upp kakan på pappret.
5. Drag bort bakplåtspapperet från tårtbotten och låt den sedan svalna.
Fyllning: 1. Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till ett fast fluff. Hacka jordgubbarna.
2. Bred gräddblandningen på botten och strö sedan över jordgubbarna.
3. Rulla ihop till en ganska tight rulle. Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.
Åhh denna måste jag testa! går det att byta ut den glutenfria mjölmixen rakt av till vanlig mjöl?
Tack för en fantastisk blogg!