Chokladtårta med kitkat. En otroligt rolig tårtidé där kanten av tårtan täcks med kitkat. Ni vet de där frasiga chokladfingrarna. Jag har fyllt tårtan med mjölkchokladsmörkräm, kola och jornötter. En otroligt god kombination av sött och salt.
Se så saftig och god denna ser ut? En solklar favorit just nu! Sött, salt, krispigt, kladdigt, saftigt, frasigt och alldeles ljuvligt gott.
TIPS:
* Nötterna kan bytas ut vid allergi.
* Tårtan förvaras i upp till 3 dagar i kylskåp.
* Tårtan går att frysa – tina långsamt i rumstemperatur.
* Tårtan går att göra laktosfri – byt till laktosfria produkter.
Chokladtårta med kitkat, 10-12 bitar:
Tårtbotten:
50 g smör
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1.25 dl mjölk
1.25 dl kokhett vatten
Mjölkchokladsmörkräm:
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Fyllning:
0.5 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
1 dl salta jordnötter
0.5 dl chokladknappar – eller finhackad choklad
Garnering:
1.5 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
1.5 dl jordnötter
1 dl chokladknappar – eller finhackad choklad
11 st Kitkat
Gör så här:
Tårtbotten: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt klä två formar á 18 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt stå åt sidan.
3. Blanda strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål. Tillsätt det smälta smöret, äggen samt mjölken och rör om.
4. Rör sedan ner det kokheta vattnet och vispa ihop en klumpfrismet.
Fördela smeten i formarna och grädda tårtbottnarna i nedre delen av ugnen i ca. 40-50 minuter. Prova med en sticka – den ska vara torr när kakan är färdig.
5. Låt sedan svalna helt. Om den sjunker ihop lite i mitten så kan den svalna upp och ned på plant underlag – då jämnar den ut sig.
Mjölkchokladsmörkräm: 1. Hacka mjölkchokladen och smält den på låg värme på spisen. Låt stå.
2. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt med elvisp i ett par minuter.
3. Tillsätt sedan mjölkchokladen samt saltet och vispa i ytterligare ett par minuter – till en fast smörkräm.
Montering: 1. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och bred på lite smörkräm. Toppa med 0.5 dl kola, 1 dl grovhackade jordnötter och 0.5 dl chokladknappar.
2. Lägg på nästa botten. Toppa med resterande chokladsmörkräm, spackla även tårtan med samma smörkräm.
3. Bryt alla Kittat i fyra fingrar. Sätt dem sedan runtom tårtan.
3. Toppa tårtan med resterande kola och nötter samt chokladknappar.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Superfin! 🙂 Jenny
Tack snälla! <3
Ser supersmaskig ut! Dock svår att göra laktosfri då dulce de leche ej finns i laktosfri variant.
Det finns en karamelliserad kokosmjölk som inte innehåller laktos! 🙂
Ser supergod ut. Hur funkar det i dina recept är 175°c med varmluft eller med över och undervärme?
Fattar inte riktigt receptet.
Är fyllningen chokladsmeten eller kola smeten? För toppingen är ju kola. Det ser jag. Men fyllningen ser ut o bara va chokladkrämen..?