Här om dagen när jag inte kunde välja om jag skulle baka chokladkakor eller vanliga chocolate chip cookies så tänkte jag – varför inte båda? Jag är mycket för att man inte alltid måste välja. Man kan faktiskt ta båda. Så underbart, visst? Så här om dagen bakade jag Double chocolate chip cookies som jag valde att kalla dem. 🙂
De blir krispiga och sega i kanten och alldeles mjuka och härliga i mitten. Precis som jag önskar mina chocolate chip cookies.
Double chocolate chip cookies, 20 st:
Ingredienser:
220 g smör
3 dl ljust muscavadosocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 msk majsstärlekse
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1.5 dl mörka chokladknappar
1.5 dl vita chokladknappar
+ 2 msk kakao till chokladkakorna
Gör så här:
Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret och vispa det sedan med muscovadosocker och strösocker. Vispa med elvisp i 2-3 minuter. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa ytterligare 1 minut.
Rör ihop vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt i en bunke för sig. Rör sedan ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop en klumpfri, tjock smet.
Dela smeten på hälften och rör ner de mörka chokladknapparna i ena delen, och sedan de vita chokladknapparna samt kakaon i den andra.
Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
Tag ut degen och dela båda i 20 jämnstora bollar, lägg sedan ihop en ljus och en mörk degboll och rulla ihop så att det blir en jämnt rullad boll.
Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa sedan med resterande chokladknappar. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.
Hoppas att det ska smaka! ♥