Idag mina vänner, så ska ni få recept på en riktig godbit. Godbit är en underdrift.. Denna är en dröm! En Chokladbollsrulle med Nutella.
Ni vet mina Nutellabollar som varit galet populära sedan dagen jag publicerade receptet på bloggen? Denna chokladbollsrulle är som en chokladboll med nutellagömma 2.0. En sådan liten boll i ett jätteformat.
En kladdig historia förvisso, men oj så gott. Och som ni ser så är den inte heller jättestor. Det blir som en småkaka i storlek. Och ni vet hur det funkar nu va? – Är de små får man ta två. 🙂
Chokladbollsrulle med nutella, 15 bitar:
Ingredienser:
200 g smör
2 dl strösocker
6 dl havregryn
0.5 dl kokt kaffe
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1.5 dl nutella (eller annat creme)
Garnering:
2 dl kokos, strössel eller pärlsocker
Gör så här:
Börja med att vispa alla ingredienser (utom nutellan) i en bunke med elvisp.
Vispa på hög hastighet tills smeten gått ihop och blivit kladdig.
Stjälp upp chokladbollssmeten på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett bakplåtspapper över. Kavla ut degen så att den blir lika stor som pappret.
Lägg sedan i frysen i 15 minuter, tag ut och drag bort båda bakplåtspapperna för att se till så att de släpper sen när smeten ska rullas. Lägg tillbaka smeten på ett papper och bred på nutellan. Låt vila tills smeten känns lite kyld men inte stel, rulla då till en chokladbollsrulle. Som en rulltårta.
Rulla sedan hela rullen i kokos, pärlsocker eller strössel. Förvara i kylskåp.
Går utmärkt att frysa.
Hoppas att det ska smaka! Lycka till med bakningen. ♥
Underbara!!